Het verhaal van

Erve Nijhuis

Bij Erve Nijhuis bestel je smaakvol en mals vlees van Blonde d’Aquitaine rund. Al meer dan 35 jaar werken Johan en Bernadette met plezier op boerderij, toegewijd om rundvlees van uitstekende kwaliteit te creëren.

Landvlees van goede afkomst

Vlakbij Delden in Twente ligt het eeuwenoude landgoed Twickel. Een prachtig cultuurlandschap waarvan de schoonheid al bijna zeven eeuwen lang beschermd wordt. Kenmerkend zijn de coulisselandschappen, het kasteel en de traditionele boerderijen. De boerderijen die behoren tot het landgoed zijn te herkennen aan de karakteristieke zwart-witte luiken.

Één van deze boerderijen is Erve Nijhuis, waar Bernadette en Johan Harink al meer dan 35 jaar boeren. Zij zijn trots om deel uit te maken van het mooie landschap waar de harmonie tussen cultuur en natuur gewaarborgd blijft. Het is een ideale omgeving voor de natuurlijke en zuivere manier van boeren waar zij voor staan.

Het Blonde d'Aquitaine runderras

Johan heeft 1985 besloten om uitsluitend te werken met het typische vleesras Blonde d’Aquitaine. Het is een elegant dier met een crèmekleurige vacht en een zachtaardig karakter. Dit moderne runderras vindt zijn oorsprong in Frankrijk, in de zuidwestelijke regio Aquitanië. Het is een kruising van drie oude rassen uit deze regio; de Garonnaise, de Blonde de Quercy en de Blonde des Pyrénées.

Door deze kruising is er een compleet nieuw runderras ontstaan. Het stamboek van de Blonde d’Aquitaine bestaat ook nog maar sinds 1962. Belangrijk kenmerk van deze kruising is dat kalfjes op een soepele en natuurlijke manier geboren kunnen worden. Bij sommige vleesrassen is dat namelijk erg moeilijk.

Volgens Johan is de Blonde d’Aquitaine een rustig dier met een fijn karakter. Zeker als je de dieren met respect behandelt, komen de goede eigenschappen van dit ras naar boven. De dieren worden zo veel mogelijk buiten gehouden en grazen de hele zomer in het kruidenrijke grasland van landgoed Twickel. De rest van het jaar liggen ze op een vers strobed in een ruime stal.

Mede door het fijne karakter, is de Blonde d’Aquitaine een geliefd runderras die steeds meer wordt geroemd om zijn uitstekende eigenschappen. De Blonde d’Aquitaine is een ideale partner voor iedere boer die streeft naar een harmonieuze sfeer op de boerderij.

Kwaliteit van het natuurzuiver rundvlees

Het vlees van Blonde d’Aquitaine staat bekend als bijzonder mals en sappig. Het heeft een fijne structuur en is geschikt voor iedere liefhebber van een goed stuk rundvlees. De combinatie van natuurlijke voeding en de zorgzame toewijding die de dieren van Johan ontvangen, haalt het beste uit de Blonde d’Aquitaine naar boven.

De ontspannen, rustige omgeving waar de koeien grazen verzekerd een mals stuk vlees met een uitmuntende smaak. Heerlijk zuiver rundvlees, rechtstreeks van het prachtige Twentse landschap.

Zoeken