Het verhaal

Het ontstaan van de passie voor kaas

Op onze boerderij in Streefkerk maken wij met veel aandacht en plezier rauwmelkse kazen van de verse melk van onze buren. Zelf kaas maken vinden wij het mooiste wat er is; elke dag werken aan een beter en mooier product. Waar de kaas vroeger via de handel verkocht werd, kunnen we nu de kazen zelf verkopen in onze winkels. We kennen onze klanten persoonlijk, wat ons ambacht nóg mooier maakt.

Geschiedenis

De familie Booij maakt al ruim driehonderd jaar kaas in de Alblasserwaard. Vroeger was dit voor boeren, als nevenactiviteit, een goede manier om melk te conserveren. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw is de familie als kaasmakers gevestigd in Streefkerk. Tijdens de ruilverkaveling in 1976 verhuist het gezin naar de Middenpolderweg 63 en bouwt hier, als één van de eersten, een nieuwe boerderij in de polder. Hier maken Martien en Betsy sindsdien hun boerenkazen.

Vanaf 1999 stapt de oudste zoon, Willem, in de maatschap en hij runt het melkveebedrijf. Twaalf jaar later komt ook Marijke (de jongste dochter) bij het bedrijf. Zij zet zich in in de kaasmakerij en zet de Groene Hart Coöperatie op. In 2014 opent de eerste stadswinkel in de Fenix Food Factory, Rotterdam.

Als Willem in 2016 met de koeien naar Drenthe verhuist, kan de kaasmakerij uitbreiden en krijgt de boerderij ruimte voor nieuwe mogelijkheden.

Familie Booij

Onze visie en missie

Vanuit onze liefde voor kaas werken we met aandacht aan het maken, rijpen en beoordelen hiervan, om kwaliteitskaas op de kaart te zetten. Wij willen mensen meenemen in onze liefde voor kaas en hen kennis laten maken met alles wat dit product te bieden heeft.
Wij willen kwaliteitskaas beschikbaar en toegankelijk maken voor iedereen. Door mensen kennis te laten maken met de verschillende smaken van kaas, hun smaakpalet te vergroten en onze kennis over te dragen, willen wij het verhaal rondom kwaliteitskaas vertellen. Met het aangaan van samenwerkingen binnen en buiten de kaaswereld, bundelen we krachten en willen we zorg dragen voor de ontwikkeling hiervan. Wij vinden het belangrijk om alle betrokken partijen hierin mee te nemen; aandacht voor de klant, meedenken met de horeca en een eerlijke melkprijs voor de boer.

Kernwaarden

Booij is kennis
Zowel over onze producten, hun herkomst en het verhaal, als over waar deze producten het beste bij/mee smaken. Iedereen bij Booij wordt intern opgeleid om zoveel mogelijk kennis in huis te krijgen. Omdat ons assortiment constant wisselt blijven wij ons ontwikkelen.

Booij is ambachtelijk
De familie Booij maakt al meer dan driehonderd jaar kaas. Wij hechten dan ook veel waarde aan het ambacht van het kaasmaken. Je zult bij ons voornamelijk kazen vinden van kleine ambachtelijke kaasboeren.

Booij is persoonlijk
Wij nemen tijd voor iedere klant en luisteren naar hun persoonlijke wensen, om hen naar huis te laten gaan met een kaas die echt bij hen past.

Booij is kwaliteit
Niet alleen qua smaken en rijpheid, maar ook qua aandacht en advies. Als je kaas bij Booij koopt, dan kun je erop vertrouwen dat het kwalitatief goed is.

Booij is samen
Wij zijn van mening dat je samen meer bereikt dan alleen. Samenwerken en het bundelen van krachten is dan ook een belangrijk onderdeel van ons bedrijf, om zo de beste kwaliteit en ervaring te kunnen creëren. Denk hierbij aan samenwerken met anderen uit het vak, onze klanten, en de lokale horeca.

Zoeken