Veldhoeve kip

De lekkerste kip, rechtstreeks van de boer op jouw bord

Wij weten wat je wilt

De gezondste en lekkerste kip

Het verhaal van

Veldhoeve Kip

“We gaan het anders doen.” Dit is het verhaal van Marc en Annet ten Velde van Veldhoeve Kip uit Albergen. In 2015 gooiden zij het roer volledig om. Van een traditioneel pluimveebedrijf transformeerden zij naar het meest duurzame en innovatieve kippenbedrijf van Nederland.

Veldhoeve Kip is een familiebedrijf die geen antibiotica of groeiversnellers gebruikt. Waar dierenwelzijn hoog in het vaandel staat en de kippen alle ruimte hebben om te spelen en te scharrelen.

Een blije en gezonde kip is volgens Marc en Annet de kip die het allerlekkerst smaakt. Niet voor niets werd de kip van de Veldhoeve uitgeroepen tot Smaakmaker 2018, voor het lekkerste streekproduct van Overijssel.

Het familiebedrijf heeft haar eigen kippenras, de Twentse Blauwe. Door alle delen van de productieketen in eigen huis te houden – van ei tot kip – staat Veldhoeve Kip garant voor 100% antibioticavrije kip van hoogwaardige kwaliteit.

Voor de liefhebber

Traceerbaar en smaakvol kippenvlees

Voor de liefhebber

Traceerbaar en smaakvol vlees

Onze beloftes aan jou

Weet wat je eet! Onze kippen zijn antibioticavrij, van goede kwaliteit en worden ambachtelijk verwerkt. Met aandacht voor kwaliteit. En dat proef je!

Onze kippen hebben de tijd en ruimte om in alle rust op te groeien. Zij krijgen 100% plantaardig te eten – zonder coccidiostatica – en hebben een natuurlijk dag- en nachtritme. Dat komt door de ramen en deuren in de stal.

Coccidiose is een wereldwijd voorkomende pluimveeziekte. De oorzaak is de eencellige darmparasiet Eimeria, waarvan zeven varianten bekend zijn. Cellen van de verschillende coccidiose-soorten zijn in principe altijd op het bedrijf aanwezig en 99% van alle kippen krijgt dan ook een coccidiose infectie.

Er zijn aanwijzingen dat het gebruik van coccidiostatica kan leiden tot resistentie tegen bepaalde antibiotica die voor de mens gebruikt worden*. Verschillende landen werken daarom aan vermindering of zelfs het compleet verbieden van het gebruik van coccidiostatica in pluimveevoer. Lees hier meer over coccidiostatica en antibiotica

*Dit blijkt uit een onderzoek van het Noorse Wetenschappelijke Comité voor Voedselveiligheid (VKM) naar de risico’s van het gebruik van coccidiostatica (ioniphoren).

Er wordt geen antibiotica aan het voer en in het drinkwater toegevoegd. Het vlees van onze kippen is 100% vrij van antibiotica.

Van maandag t/m zaterdag tussen 09:00-18:00 zijn Marc en Annet van Veldhoeve Kip voor al jouw vragen telefonisch bereikbaar.

Telefoonnummer
+31 (0)6 402 69 379 (mobiel)
+31 (0)546 44 12 34

Wil je liever zelf een antwoord vinden op je vraag? Neem dan een kijkje bij de veelgestelde vragen.

Bezorgkosten
Gratis verzending vanaf 100,-
› Tussen de 100,- en 150,- bedragen de bezorgkosten 9,95
› Onder de 100,- bedragen de bezorgkosten 14,95

Bezorgmomenten
› Ontvang de bestelling tussen 08:00–21:30
› Bestellingen worden op woensdag en donderdag thuisbezorgd

Meer weten? Ga naar service & contact.

Veldhoeve Kip

Veldhoeve Kip staat voor gezonde, eerlijke en smaakvolle kip. Zij zetten zich af tegen de goedkope, snelgroeiende kip die tegenwoordig de norm is. Eigenaars Marc en Annet ten Velde fokken met hun eigen kippenras, de Twentse Blauwe. Alle delen van de keten vinden plaats in eigen huis – van ei tot volwassen kip.

Een stal met gezonde kippen die de ruimte en energie hebben om vrij rond te fladderen. Daar worden Marc en Annet blij van. Kippen krijgen de tijd om rustig op te groeien. Het verschil proef je natuurlijk terug in het vlees.

De Veldhoeve is trots op haar prijswinnende kip en haar succesvolle focus op dierenwelzijn. Gebruik van antibiotica is 100% uitgesloten.