Veldhoeve Kip

De lekkerste kip, rechtstreeks van de boer op jouw bord.

Goed om te weten

Assortiment

Klaar om te bestellen?

Antwoord op je vragen

Met een speciaal assortiment van 100% natuurlijk kippenvlees, is Veldhoeve Kip de favoriet van levensgenieters die waarde hechten aan:

Antibiotica-vrije kip betekent dat het vlees afkomstig is van kippen die gedurende hun leven geen antibiotica hebben ontvangen. Deze aanpak verzekert dat er geen restanten antibiotica (residuen) in het vlees aanwezig zijn, waardoor het een veiligere en gezondere keuze is voor mensen die bezorgd zijn over de mogelijke gezondheidsrisico’s van deze residuen.

Als je kiest voor dit soort kip, help je mee aan betere omstandigheden voor de dieren en werk je mee aan het voorkomen van antibioticaresistentie, wat een groot probleem is voor onze gezondheid.

Om de praktijken in de pluimvee-industrie verder te begrijpen, wordt de complexiteit van antibioticagebruik uitgebreid onderzocht in een aflevering van de Keuringsdienst van Waarde. Deze aflevering onthult dat, hoewel het directe gebruik van antibiotica is afgenomen, er alternatieve additieven zoals coccidiostatica worden ingezet om ziekten te voorkomen. De details en hun implicaties worden verder besproken, wat belangrijk is voor een volledig begrip van wat ‘antibiotica-vrije kip’ werkelijk betekent. Je kunt de aflevering hier bekijken.

Gewone kip bevat in principe geen antibiotica dankzij EU-regelgeving. Als kippen antibiotica hebben gekregen, dan geldt er een wachttijd voordat het dier geslacht mag worden. Deze wachttijd moet er voor zorgen dat er geen restanten antibiotica meer in het vlees zitten. Volgens de regelgeving van de EU is het vlees daarna veilig voor de consument.

Buitenom dat is het gebruik van coccidiostatica in de pluimveehouderij toegestaan. Dit voederadditief wordt gebruikt om coccidiose te voorkomen, een ziekte veroorzaakt door darmparasieten die veel voorkomt bij kippen.

Hoewel coccidiostatica effectief zijn in het bestrijden van deze ziekte, bestaat er bezorgdheid over het ontstaan van resistentie. Dit kan vergelijkbaar zijn met de problemen rond antibioticaresistentie en dat vormt een belangrijk gezondheidsrisico voor zowel dieren als mensen. Wil je graag meer informatie lezen over antibiotica-vrije kip? Neem dan een kijkje op onze pagina ‘Antibiotica en Coccidiostatica‘.

Biologische kip is niet per definitie antibiotica-vrij. Biologische landbouw volgt strikte regels voor dierenwelzijn en milieu, maar het gebruik van antibiotica is niet volledig uitgesloten. Als biologische kippen ziek worden, mogen boeren ze behandelen met antibiotica, omdat dierenwelzijn ook een belangrijk aspect van de biologische landbouw is.

Veldhoeve Kip staat bekend om haar unieke aanpak en bedrijfsmodel. In 2016 heeft het bedrijf een gecontroleerde keten opgezet met haar eigen kippenras, de Twentse Blauwe, waarbij alle stadia van de levenscyclus van de kip — van het uitbroeden van de eieren tot het grootbrengen van de kuikens — plaatsvinden binnen één gesloten systeem.

Dit betekent dat de kippen van Veldhoeve hun hele leven op één locatie doorbrengen en pas verhuizen wanneer ze naar de slacht gaan, in tegenstelling tot reguliere kippen die vaak meerdere keren worden verplaatst.

Doordat de kippen op de boerderij blijven, kan Veldhoeve de gezondheid van elke kip nauwkeurig volgen. Het bedrijf kan hierdoor garanderen dat de Twentse Blauwe kippen vrij zijn van antibiotica. Alle processen zijn volledig traceerbaar, waardoor het bedrijf precies weet wat er met elke kip gebeurt. Dit maakt hun aanpak zowel duurzaam als diervriendelijk.

Voor meer details kan je het verhaal van Veldhoeve Kip lezen.

Bestel je vóór zondag 23:59 uur? Dan kun je jouw pakket dezelfde week op donderdag, vrijdag of zaterdag tussen 08:00 – 18:00 uur ontvangen. Een andere week is natuurlijk ook mogelijk.

Bij het afrekenen heb je de mogelijkheid om je gewenste bezorgdatum te kiezen. Zo weet je precies wanneer je jouw bestelling kunt verwachten. Mocht je advies nodig hebben, dan kun je het beste even telefonisch contact met ons opnemen.

In de avond voor de bezorging ontvang je rond 21:00 een track & trace met meer details over het verwachte bezorgmoment. Dit is een tijdvak van twee uur. Hoe dichter de bezorger bij je in de buurt is, hoe nauwkeuriger het tijdvak wordt. Zo hoef je niet onnodig lang thuis te wachten en kun je je bestelling vanaf verzending tot aan de voordeur volgen.

Waarom deze kosten

Het gekoeld of bevroren versturen van kip brengt unieke uitdagingen met zich mee. Dit resulteert in hogere verpakkingskosten vergeleken met een standaard pakket.

Veldhoeve Kip heeft bewust besloten de extra kosten niet in de productprijzen op te nemen. Deze keuze is gemaakt om een eerlijke prijsstelling voor alle klanten te garanderen.

Een slimme tip

Voor als je een kleine vriezer hebt, bestel samen met vrienden of familie die ook graag Veldhoeve Kip willen eten. Zo kun je gemakkelijker het bestelbedrag van € 150,- bereiken voor gratis bezorging.

Samen maken we impact

Jouw bestelling betekent veel meer dan een eenvoudige transactie. Met elke aankoop bij SmaakGenot draag je bij aan een groter doel. Je ondersteunt een initiatief dat zich inzet voor het versterken van lokale boeren, het bieden van een eerlijke prijs door een kortere keten, het verbeteren van dierenwelzijn, het beschermen van natuurlijke hulpbronnen en het behouden van ambachtelijke tradities.

Samen hebben we een positieve impact, waarbij jouw keuze ons helpt een duurzaam voedselsysteem te bouwen voor de volgende generatie.

Heb je nog vragen?

Een SmaakGenot specialist staat voor je klaar om jou te helpen.

Beloftes aan jou

100% natuurlijk kippenvlees

Weet wat je eet! Onze kippen zijn antibioticavrij, van goede kwaliteit en worden ambachtelijk verwerkt. Met aandacht voor kwaliteit. En dat proef je!

Onze kippen hebben de tijd en ruimte om in alle rust op te groeien. Zij krijgen 100% plantaardig te eten – zonder coccidiostatica – en hebben een natuurlijk dag- en nachtritme. Dat komt door de ramen en deuren in de stal.

Coccidiose is een wereldwijd voorkomende pluimveeziekte. De oorzaak is de eencellige darmparasiet Eimeria, waarvan zeven varianten bekend zijn. Cellen van de verschillende coccidiose-soorten zijn in principe altijd op het bedrijf aanwezig en 99% van alle kippen krijgt dan ook een coccidiose infectie.

Er zijn aanwijzingen dat het gebruik van coccidiostatica kan leiden tot resistentie tegen bepaalde antibiotica die voor de mens gebruikt worden*. Verschillende landen werken daarom aan vermindering of zelfs het compleet verbieden van het gebruik van coccidiostatica in pluimveevoer. Lees hier meer over coccidiostatica en antibiotica.

*Dit blijkt uit een onderzoek van het Noorse Wetenschappelijke Comité voor Voedselveiligheid (VKM) naar de risico’s van het gebruik van coccidiostatica (ioniphoren).

Er wordt geen antibiotica aan het voer en in het drinkwater toegevoegd. Het vlees van onze kippen is 100% vrij van antibiotica.

Zoeken