- Ambachtelijke koek
- Twist van Jonnie Boer
- Geheim familierecept
- Vrij van E-nummers
Ambachtelijke lekkernijen
Krokant van buiten en zacht van binnen
Het verhaal van
Vondelkoeken
Bij vele Deventenaren loopt het water uit de mond als zij het woordje Vondelspeculaas horen. Een ambachtelijke gebakken koek die zijn oorsprong heeft in de koekstad van Nederland. Bakker Frans Ruhof bakte namelijk de beroemde Vondelspeculaas jarenlang in zijn bakkerij aan de Joost van den Vondellaan in Deventer.
Het geheime recept komt van origine eigenlijk uit Raalte. Bakker Hein van de Luycken is met deze heerlijke zachte speculaas met krokante buitenkant begonnen na de oorlog. In de jaren 70 werd het geheime recept in Deventer verder ambachtelijk ontwikkeld en gebakken.
Het geheime recept is al die tijd bewaard gebleven, waardoor de bakkers van Vondelkoeken deze smakelijke koek jaren later nog steeds met trots kunnen presenteren. Vandaag de dag gebruiken ze nog altijd dezelfde ingrediënten op dezelfde ambachtelijke manier van vroeger.
Inmiddels heeft koekbakker Frans Ruhof het geheime recept aan zijn kleinzoon Gijs Ruhof overgedragen. In het verleden heeft de jonge bakker stage gelopen bij De Librije, het sterrenrestaurant van Jonnie Boer. Het begin van een samenwerking die heeft geleid tot de Vondelkoek – Revolution “Twist van Jonnie Boer”.
Kijkje in de bakkerij
Laat je inspireren en verrassen
Kijkje in de bakkerij
Laat je inspireren en verrassen
Onze beloftes aan jou
Volgens een geheim familierecept worden de koeken ambachtelijk gebakken in onze eigen bakkerij in Almelo. Ook vandaag de dag nog gebruiken wij dezelfde ingrediënten van vroeger.
Een bewijs dat wij alleen het beste goed genoeg vinden zie je terug in de samenwerking die wij hebben met Nederlandse beste chefkok: Jonnie Boer van de Librije.
Het is ons doel om de beste smaken te maken die je ooit hebt geproefd. En we weten precies hoe we dit moeten doen. Met verse en gezonde ingrediënten en veel liefde en aandacht.
In elke koek gebruiken we alleen maar de allerbeste ingrediënten. Elke koek wordt met de hand gemaakt en dat proef je.
Er wordt alleen gewerkt met eerlijke en pure ingrediënten. Al onze koeken bevatten geen E-nummers, kleurstoffen of conserveringsmiddelen.
Heb je nog vragen?