Vondelkoeken

Dat is andere Deventer koek

Ambachtelijke lekkernijen

Krokant van buiten en zacht van binnen

Het verhaal van

Vondelkoeken

Bij vele Deventenaren loopt het water uit de mond als zij het woordje Vondelspeculaas horen. Een ambachtelijke gebakken koek die zijn oorsprong heeft in de koekstad van Nederland. Bakker Frans Ruhof bakte namelijk de beroemde Vondelspeculaas jarenlang in zijn bakkerij aan de Joost van den Vondellaan in Deventer. 

Het geheime recept komt van origine eigenlijk uit Raalte. Bakker Hein van de Luycken is met deze heerlijke zachte speculaas met krokante buitenkant begonnen na de oorlog. In de jaren 70 werd het geheime recept in Deventer verder ambachtelijk ontwikkeld en gebakken.

Het geheime recept is al die tijd bewaard gebleven, waardoor de bakkers van Vondelkoeken deze smakelijke koek jaren later nog steeds met trots kunnen presenteren. Vandaag de dag gebruiken ze nog altijd dezelfde ingrediënten op dezelfde ambachtelijke manier van vroeger.

Inmiddels heeft koekbakker Frans Ruhof het geheime recept aan zijn kleinzoon Gijs Ruhof overgedragen. In het verleden heeft de jonge bakker stage gelopen bij De Librije, het sterrenrestaurant van Jonnie Boer. Het begin van een samenwerking die heeft geleid tot de Vondelkoek – Revolution “Twist van Jonnie Boer”.

Kijkje in de bakkerij

Laat je inspireren en verrassen

Kijkje in de bakkerij

Laat je inspireren en verrassen

Onze beloftes aan jou

Volgens een geheim familierecept worden de koeken ambachtelijk gebakken in onze eigen bakkerij in Almelo. Ook vandaag de dag nog gebruiken wij dezelfde ingrediënten van vroeger.

Een bewijs dat wij alleen het beste goed genoeg vinden zie je terug in de samenwerking die wij hebben met Nederlandse beste chefkok: Jonnie Boer van de Librije.

Het is ons doel om de beste smaken te maken die je ooit hebt geproefd. En we weten precies hoe we dit moeten doen. Met verse en gezonde ingrediënten en veel liefde en aandacht.

In elke koek gebruiken we alleen maar de allerbeste ingrediënten. Elke koek wordt met de hand gemaakt en dat proef je.

Er wordt alleen gewerkt met eerlijke en pure ingrediënten. Al onze koeken bevatten geen E-nummers, kleurstoffen of conserveringsmiddelen. 

Van maandag t/m vrijdag tussen 09:00-17:00 is Vondelkoeken voor al jouw vragen telefonisch bereikbaar.

Telefoonnummer
+31 (0)6 41 41 34 56

Wil je liever zelf een antwoord vinden op je vraag? Neem dan een kijkje bij de veelgestelde vragen.

Bezorgkosten
Gratis verzending vanaf 50,-
› Onder de 55,- bedragen de bezorgkosten 4,95
› Gratis koek ter waarde van 5 euro bij een bestelling boven de 35,-

Bezorgmomenten
› Bestellingen worden geleverd op dinsdag tot en met zaterdag
› Op werkdagen voor 11:00 besteld, dezelfde dag verstuurd

Meer weten? Ga naar service & contact.

Vondelkoeken | SmaakGenot

Vondelkoeken laten met een geheim recept puur vakmanschap zien. Met als resultaat overheerlijke krokante koeken met een zachte binnenkant. De koeken worden nog altijd op een ambachtelijk manier met de hand gemaakt en dat ga je gegarandeerd proeven!

Dit geldt natuurlijk ook voor de Revolution koek, deze wordt met veel trots gebakken naar het originele recept van bakker Frans Ruhof gecombineerd met een moderne twist van bekende chef-kok Jonnie Boer.

Een ambachtelijke lekkernij waar zowel jong als oud dol op is. De slogan is dan ook niet voor niets: Vondelkoek, dat is andere Deventer koek!