Bourgondisch Lifestyle

Persoonlijker kan kaas niet zijn

Onze kazen zijn onze trots

Proef en geniet

Het verhaal van

Bourgondisch Lifestyle

René Koelman is de oprichter van Bourgondisch Lifestyle. Meer dan twintig jaar geleden werkte hij in Parijs. Daar verkocht hij Nederlandse kaas en kocht hij de buitenlandse kaas in voor de Nederlandse markt. 

Bij het afleveren van de Nederlandse kazen kwam René in contact met de Franse affineurs en mocht hij in hun kelders kijken. Wat hem opviel, was dat ieder zijn eigen manier had om de kaas op de juiste smaak te brengen.

Zijn bloed begon harder te stromen en de ideeën stapelden zich op. Kaas affineren naar de smaak van de Nederlander of de culinaire levensgenieter, dat is wat René wilde gaan doen.

In de winkel en kelder van zijn eerste vestiging in Beverwijk heeft hij zich jaren kunnen uitleven om kazen op juiste smaak te brengen en te perfectioneren. Zo worden de kazen grondig geïnspecteerd, soms direct gewassen of geborsteld, en zorgvuldig weggelegd in de juiste affinagekamer. 

Voor de kaasliefhebber

Ontdek de rijke wereld van kaas

Voor de kaasliefhebber

Ontdek de rijke wereld van Kaas

Onze beloftes aan jou

Het affinageproces begint bij de selectie van de boer. Vervolgens wordt de kaas geselecteerd die goed past bij ons assortiment. We brengen de kaas het liefst zo jong mogelijk en met zo kort mogelijke lijnen naar ons toe om de kwaliteit goed onder controle te houden.

Na ontvangst wordt de kaas grondig grondig geïnspecteerd en soms direct gewassen of geborsteld. Vervolgens wordt de kaas zorgvuldig weggelegd in de juiste rijpingskamer.

De meeste kazen uit het assortiment komen rechtstreeks van de boer naar ons toe. Vervolgens laten wij de kazen rijpen op Fort Zuidwijkermeer. 

Een prachtig oud bevoorraadingsfort en een unieke plek met sublieme klimatologische omstandigheden om kaas te laten rijpen.  Dit rijpen gaat op een lage temperatuur waardoor wij onze typerende frisse en elegante stijl kunnen creëren.

Wij verzorgen voor ongeveer 300 restaurants in de Nederland de kaasplateau’s. Daar zijn wij natuurlijk heel erg trots op! Continu willen we het nieuwste en het lekkerste maar daarbij moeten we vooral de klassiekers niet vergeten. Alles voor de pure kaasbeleving.

Van maandag t/m zaterdag tussen 09:00-17:00 is Bourgondisch Lifestyle voor al jouw vragen telefonisch bereikbaar.

Telefoonnummer
+31 (0)251 220 332

Wil je liever zelf een antwoord vinden op je vraag? Neem dan een kijkje bij de veelgestelde vragen.

Bezorgkosten
Gratis verzending vanaf 50,-
› Onder de 50,- bedragen de bezorgkosten 9,75

Bezorgmomenten
› Bestellingen worden van dinsdag t/m vrijdag thuisbezorgd
› Op werkdagen voor 14:00 besteld, dezelfde dag verstuurd

Meer weten? Ga naar service & contact.

Bourgondisch Lifestyle

Bourgondisch Lifestyle is er voor de kaasliefhebber. Voor de fijnproever die geniet van delicatessen en houdt van ambachtelijke kazen. Wat bij de boer begint maken wij af.

Met passie voor ambacht selecteren wij de boeren zorgvuldig en halen wij de kazen persoonlijk bij ze op. De kazen rijpen niet alleen bij ons, wij verzorgen ze met aandacht en passie. Dit houdt in dat we de kazen op unieke wijze verrijken waardoor er een authentiek product ontstaat met een ware smaaksensatie.