Café du Jour

Ambachtelijke, vers gebrande koffie voor een eerlijke prijs

Wij weten wat je wilt

Koffie drinken met een glimlach

Het verhaal van

Café du jour

Café du Jour is het werk van twee broers die vanuit Maasland, onder de rook van Rotterdam, maar weg van de drukte hun passie voor koffie tot een ambacht hebben gemaakt.

De interesse voor koffie werd gewekt in 2005 toen zij tijdens hun werk in de veelal Italiaanse horeca veel te maken kregen met koffie en de uiteenlopende kwaliteit daarvan. In de loop der jaren werd er geëxperimenteerd met verschillende koffiebonen en espressomachines, en groeide de interesse uit tot meer dan alleen een hobby.

Zoals je weet, kan een hobby flink uit de hand lopen. In 2015 hadden de twee broers een vaste koffievoorraad in huis van ruim 80 soorten van 20 verschillende merken. Vrienden en familie kochten inmiddels geen koffie meer in de supermarkt, maar kwamen iedere keer weer koffie bij de heren aan huis halen.

Hoewel er eerst geen commerciële intenties waren, werd het nu toch tijd om er een bedrijf van te maken. De online verkoop van koffiebonen werd een feit en was meteen een succes. Wat alleen nog miste waren échte verse koffiebonen.

Iets voor jou?

Laat je inspireren en verrassen

Iets voor jou?

Laat je inspireren en verrassen

Onze beloftes aan jou

De koffiebonen in de melanges worden zorgvuldig geselecteerd. Naast de kwaliteit van de bonen vinden we de herkomst ook belangrijk. Bijna alle koffies die worden verkocht zijn afkomstig van kleine boerderijen en/of coöperaties.

Wij garanderen jou dat de koffies op een eerlijke manier zijn verbouwd en geoogst, met oog voor de koffieboer en de natuur. 

Voordat de geselecteerde bonen worden verwerkt in een eindproduct worden ze uitvoerig getest. Zo moeten de bonen een minimale grootte en dichtheid hebben, voordat ze worden goedgekeurd. 

Weet je niet zeker welke koffiebonen aansluiten op jouw smaak, machine of zetmethode? Wij staan elke werkdag voor je klaar om je een persoonlijk advies op maat te geven. De lijntjes zijn kort, je kunt zelfs de brandmeester spreken indien gewenst! Per e-mail of telefoon krijg je altijd nog dezelfde dag antwoord.

De koffiebonen van Café du Jour worden dagelijks gebrand in kleine batches om vervolgens geproefd en beoordeeld te worden door de brandmeester.

Na goedkeuring wordt de koffie gecontroleerd en gefilterd op eventuele onregelmatigheden, verpakt, geseald en gelabeld met de branddatum van die dag. Zo ben je met de koffie van Café du Jour altijd zeker van een verse zak koffie: nooit ouder dan twee weken op het moment dat de koffie bij jou thuis aankomt.

En dat proef je! Net zoals een brood van de bakker, dat is toch ook lekkerder dan een fabrieksbrood? Met koffie werkt dat precies zo.

Toch niet tevreden over de koffie? Dat is niet de bedoeling. En daar gaan we iets aan doen, beloofd. Voor al jouw vragen zijn we elke werkdag telefonisch bereikbaar. Bekijk service & contact pagina hoe je ons het beste kan bereiken.

Van maandag t/m vrijdag tussen 09:00-17:00 is Café du Jour voor al jouw vragen telefonisch of per WhatsApp bereikbaar.

Telefoonnummers
+31 (0)10 669 05 11
06 42  833 892
(WhatsApp)

Wil je liever zelf een antwoord vinden op je vraag? Neem dan een kijkje bij de veelgestelde vragen.

Bezorgkosten
Gratis verzending vanaf 40,-
› Onder de 40,- bedragen de bezorgkosten 3,95

Bezorgtijden
› Bestellingen worden van dinsdag t/m zaterdag thuisbezorgd
› Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag verstuurd

Meer weten? Ga naar service & contact.

Cafe du Jour

Vers brood van de bakker is lekkerder dan een brood van de supermarkt, koffie werkt precies zo. Café du Jour brand op ambachtelijke wijze kleine batches koffiebonen op het Maaslandse platteland. Versheid voor een eerlijke prijs is het uitgangspunt.

Het is het werk van twee broers die van hun passie voor koffie tot een ambacht hebben gemaakt. Na jaren ervaring in de (Italiaanse) horeca is Café du Jour in 2015 ontstaan door eindeloos te experimenteren met verschillende koffiebonen en espressomachines.

Eerst zonder commerciële intenties, maar de vraag naar de koffie van Jesse en Lennart groeide zo hard dat het tijd werd om van hun hobby hun werk te maken.