Erfgoed Bossem
Uniek rundvlees afkomstig van een natuurinclusieve kringloopboerderij.
Populair
Goed om te weten
Assortiment
Antwoord op je vragen
Waarom kiezen levensgenieters voor Erfgoed Bossem?
Met een ambachtelijk assortiment, is het rundvlees van Dennis en Annette de favoriet van levensgenieters die waarde hechten aan:
- Unieke smaakbeleving: Het rundvlees van Erfgoed Bossem is afkomstig van Oudhollandse Brandrode runderen, bekend om hun intense smaak en malsheid. De dieren grazen op eigen grond en op de kruidenrijke graslanden van Natuurmonumenten.
- Natuurinclusieve landbouw: De boerderij werkt volgens de principes van natuurinclusieve landbouw, waarmee zowel de biodiversiteit als een rijk bodemleven wordt gestimuleerd.
- Dierenwelzijn centraal: De dieren worden met respect en zorg worden behandeld. Ze behouden hun hoorns en leven in natuurlijke familiekuddes waarbij de kalfjes bij hun moeder blijven.
- Transparante werkwijze: Erfgoed Bossem garandeert volledige transparantie over hun werkwijze. Van de verzorging van de dieren tot aan het slachtproces, elke stap is transparant om jou te helpen bewust te kiezen.
Wat is natuurinclusief of regeneratief boeren?
Natuurinclusief en regeneratief boeren zijn manieren van landbouw die werken binnen de grenzen van de natuur. Dat betekent dat de boer zich focust op een rijk bodemleven en dat de biodiversiteit toeneemt. Dit doen boeren onder andere door niet te ploegen en houtwallen, hagen en poelen aan te leggen. Hierdoor wordt tegelijkertijd meer koolstof en water vastgehouden.
Hoe zet Erfgoed Bossem zich in voor een beter voedselsysteem?
De werkwijze van Erfgoed Bossem is uniek en duurzaam door een doordachte benadering die diep respect toont voor mens, dier, bodem en omgeving. Dit uit zich in:
- geen bestrijdingsmiddelen te gebruiken;
- geen kunstmest te gebruiken;
- te werken met kruidenrijke graslanden, die goed bestand zijn tegen droogte en stikstofbindende soorten bevatten;
- de bodem alleen te voeden met ruwe stalmest. Dat is koeienmest vermengd met stro uit de eigen stal, dat zorgt voor een optimale bodemvruchtbaarheid en -structuur;
- onze dieren te weiden in natuurlijke familiekuddes: de kalfjes blijven bij hun moeder;
- onze koeien natuurlijk te laten dekken door eigen fokstieren;
- houtwallen, hagen, poelen wildakkers en solitaire bomen met zorg te onderhouden;
- Brandrode Runderen te houden. Dit is een robuust Oudhollands ras, dat een sobere leefwijze heeft (ideaal voor natuurbegrazing). De Brandroden mankeren zelden wat en ze kalven natuurlijk af;
- de koeien zoveel mogelijk buiten te laten lopen. Hun winterrantsoen komt van eigen land.;
- antibiotica zoveel mogelijk te vermijden;
- de hoorns van de koeien te respecteren;
- een enkel dier te laten slachten om stress zoveel mogelijk tegen te gaan;
- het vlees de tijd te geven om te rijpen en ambachtelijk te verwerken in eigen slagerij.
Zijn alle producten biologisch?
De werkwijze op de boerderij is biologische gecertificeerd door Skal. Het slachtproces is dat niet. Het daadwerkelijke slachten mag niet op de boerderij gebeuren en wordt gedaan door een zelf-slachtende slager in een nabijgelegen dorp. Hij is niet biologisch gecertificeerd.
Toch kiest Bossem hiervoor om het vervoer zo kort mogelijk te houden om stress bij het dier zoveel mogelijk te beperken. De verwerking van de technische delen gebeurt wel op de boerderij en uiteraard zonder kunstmatige toevoegingen. Een biologische certificering hiervan biedt hierdoor op dit moment geen meerwaarde.
Kan ik specifieke onderdelen van een koe die niet in het assortiment staan bijbestellen?
Elk rund bestaat uit verschillende delen en van het ene deel is veel meer aanwezig dan van het andere. Bovendien wordt beperkt geslacht, waardoor sommige vleesdelen niet op voorraad zijn.
Heb je interesse in een specifiek deel dat je niet in de webshop vindt, neem dan contact met boer Dennis op. Wellicht dat dit bij de volgende slachting kan worden gereserveerd
Hoe snel ontvang ik een bestelling?
Bestel je vóór woensdag 14:00 uur? Dan kun je jouw pakket dezelfde week op vrijdag tussen 08:00 – 18:00 uur ontvangen incl. track & trace. Een andere week is natuurlijk ook mogelijk.
Bij het afrekenen heb je de mogelijkheid om je gewenste bezorgdatum te kiezen. Zo weet je precies wanneer je jouw bestelling kunt verwachten. Mocht je advies nodig hebben, dan kun je het beste even telefonisch contact met ons opnemen.
Wat zijn de bezorgkosten?
- Gratis bezorging vanaf 150,-
- Tussen de 100,- en 150,- bedragen de bezorgkosten 9,95
- Onder de 100,- bedragen de bezorgkosten 14,95
Waarom deze kosten
Het gekoeld of bevroren versturen van vlees brengt unieke uitdagingen met zich mee. Dit resulteert in hogere verpakkingskosten vergeleken met een standaard pakket.
Erfgoed Bossem heeft bewust besloten de extra kosten niet in de productprijzen op te nemen. Deze keuze is gemaakt om een eerlijke prijsstelling voor alle klanten te garanderen.
Een slimme tip
Voor als je een kleine vriezer hebt, bestel samen met vrienden of familie die ook graag uniek rundvlees willen eten. Zo kun je gemakkelijker het bestelbedrag van € 150,- bereiken voor gratis bezorging.
Wat zijn de voordelen van SmaakGenot?
- Exclusiviteit binnen handbereik: Binnen één omgeving bestel je met gemak unieke producten van premium kwaliteit. Laat je aankopen thuis bezorgen, precies wanneer het jou uitkomt. Zo bespaar je tijd en geniet je van het beste wat onze zorgvuldig geselecteerde partners te bieden hebben.
- Liefde voor natuur en ambacht: Wij geloven in een wereld waarin de mens eet en leeft in harmonie met de natuur. Ons doel is om jou te inspireren en de voordelen te laten ervaren van beter eten. Daarom zetten we een belangrijke stap door de afstand tussen boer en bord te verkleinen en samen te werken met mensen die de natuur respecteren. Zo verzekeren we dat iedereen - de boer, de specialist, de natuur en jij - eerlijk profiteert.
- Persoonlijk contact: Om zorgeloos te kunnen genieten vinden we het belangrijk om volledig transparant te zijn. Daarom bieden we de unieke mogelijkheid om vragen over jouw voedsel direct aan de maker te stellen. Of het nu gaat om een gesprek met de boer of specialist, wij staan klaar om je te verbinden. Zo weet je niet alleen wat je eet, maar ontdek je ook het unieke verhaal achter een product.
Heb je nog vragen?
Een SmaakGenot specialist staat voor je klaar om jou te helpen.