Erfgoed Bossem

Zeldzaam kwaliteitsvlees van het Brandrode Rund

Ontdek het assortiment

Eerlijk vlees van natuurlijke bodem

Het verhaal van

Erfgoed Bossem

Erfgoed Bossem is een bijzondere plek die al sinds 1272 wordt bewoond. Vijf generaties lang wordt het erfgoed met trots beheerd door de familie Rerink. Het familiebedrijf is voor Dennis en Annette een echte passie, waarbij een biologische werkwijze en natuurlijke kringloop centraal staan. En dat zie je terug in de producten in de vorm van smaak en kwaliteit.

Op de boerderij worden de dieren met de uiterste zorg en liefde behandeld. De runderen krijgen alle tijd om op natuurlijke wijze op te groeien. Kalveren zogen gewoon bij de moeder in de wei, en de kruidenrijke weide is volledig vrij van kunstmest en bestrijdingsmiddelen.

Het kernprincipe van de familie Rerink is het behouden van de natuurlijke kringloop van het landschap. Zo kan de pracht en schoonheid van dit originele landleven worden gedeeld. Gasten kunnen leren over het boerenleven van nu en vroeger, genieten van lokale culinaire heerlijkheden, en tot rust komen in het originele landschap.

De Brandrode Runderen passen perfect bij het landschap en zijn niet weg te denken uit het kruidenrijke grasland van Twente. Volgens de familie Rerink zorgen de extra aandacht, tijd en ruimte niet alleen voor een harmonie op het erfgoed, maar ook voor de hoogwaardige kwaliteit van het vlees.

Kijkje achter de schermen

Laat je inspireren en verrassen

Voor de liefhebber

Een vleesbox van topkwaliteit

Onze beloftes aan jou

Het Brandrode Rund is een authentiek Oudhollands ras, dat de oerinstincten van een echte koe nog sterk in de genen heeft. De Brandroden begrazen kruidenrijke landerijen (eigen grond en gebied van Natuurmonumenten) waar ze in alle rust gelegenheid krijgen om zich te ontwikkelen. 

De runderen zijn op onze boerderij geboren en leven zoveel mogelijk buiten in hun eigen familiekudde. In de winter verblijven de runderen in een ruime hellingstal op stro.

Het houden van een veestapel Brandrode Runderen helpt bij het in standhouden van dit Oudhollandse ras, dat inmiddels zeldzaam is geworden.

Het is een duurzame, robuuste koe die heel geschikt is voor natuurbegrazing. Hiermee dragen we bij aan het onderhouden van het unieke kleinschalige coulisselandschap van Noordoost Twente.

Het vlees waarvoor de dieren uiteindelijk worden gehouden is van zeer hoge kwaliteit. Dit heeft te maken met het ras en het feit dat de dieren de tijd krijgen om te groeien, lekker buiten lopen en hun eigen kostje bij elkaar zoeken.

De runderen worden ambachtelijk geslacht bij de lokale slager. Het rund komt in technische delen terug op de boerderij waar het vlees rustig kan rijpen in een klimaatkast. Het vlees wordt gesneden, geportioneerd en indien van toepassing verder verwerkt in de eigen professionele keuken.

Wij vinden het belangrijk dat je weet wat je eet. Heb je vragen? Neem met ons contact op en wij vertellen je met alle liefde het verhaal achter onze producten.

Al onze producten zijn 100% natuurlijk en onbewerkt. En dat is precies wat wij jou wil aanbieden: smakelijk rundvlees met respect voor dier en natuur.

Van maandag t/m zaterdag tussen 09:00-18:00 is Erfgoed Bossem voor al jouw vragen telefonisch bereikbaar.

Telefoonnummer
0541 221 392 

Wil je liever zelf een antwoord vinden op je vraag? Neem dan een kijkje bij de veelgestelde vragen.

Bezorgkosten
Gratis verzending vanaf 100,-
› Tussen de 100,- en 150,- bedragen de bezorgkosten 9,95
› Onder de 100,- bedragen de bezorgkosten 14,95

Bezorgtijden
› Bestellingen worden op donderdag thuisbezorgd
› Ontvang de bestelling tussen 08:00–21:30

Meer weten? Ga naar service & contact.

Erfgoed Bossem (logo)

Op Erfgoed Bossem, een eeuwenoud Twents erf dat al generaties lang in de familie is, hebben Dennis en Annette de afgelopen jaren een prachtige veestapel van unieke Brandrode Runderen opgebouwd. Het Brandrode Rund is een authentiek Oudhollands ras, dat de oerinstincten van een echte koe nog sterk in de genen heeft.

De Brandroden lopen op kruidenrijke landerijen waar ze in alle rust gelegenheid krijgen om zich te ontwikkelen in een natuurlijke kudde. De werkwijze van Dennis en Annette op de boerderij is biologisch gecertificeerd (Skal), dus zonder gebruik van kunstmest, bestrijdingsmiddelen en preventieve antibiotica. 

Proef nu zelf het authentieke rundvlees van Erfgoed Bossem – passievol, natuurlijk en verfijnd.