Erfgoed Bossem

Uniek rundvlees afkomstig van een natuurinclusieve kringloopboerderij.

Goed om te weten

Assortiment

Klaar om te bestellen?

Antwoord op je vragen

Met een ambachtelijk assortiment, is het rundvlees van Dennis en Annette de favoriet van levensgenieters die waarde hechten aan:

Natuurinclusief en regeneratief boeren zijn manieren van landbouw die werken binnen de grenzen van de natuur. Dat betekent dat de boer zich focust op een rijk bodemleven en dat de biodiversiteit toeneemt. Dit doen boeren onder andere door niet te ploegen en houtwallen, hagen en poelen aan te leggen. Hierdoor wordt tegelijkertijd meer koolstof en water vastgehouden.

De werkwijze van Erfgoed Bossem is uniek en duurzaam door een doordachte benadering die diep respect toont voor mens, dier, bodem en omgeving. Dit uit zich in:

 • geen bestrijdingsmiddelen te gebruiken;
 • geen kunstmest te gebruiken;
 • te werken met kruidenrijke graslanden, die goed bestand zijn tegen droogte en stikstofbindende soorten bevatten;
 • de bodem alleen te voeden met ruwe stalmest. Dat is koeienmest vermengd met stro uit de eigen stal, dat zorgt voor een optimale bodemvruchtbaarheid en -structuur;
 • onze dieren te weiden in natuurlijke familiekuddes: de kalfjes blijven bij hun moeder;
 • onze koeien natuurlijk te laten dekken door eigen fokstieren;
 • houtwallen, hagen, poelen wildakkers en solitaire bomen met zorg te onderhouden;
 • Brandrode Runderen te houden. Dit is een robuust Oudhollands ras, dat een sobere leefwijze heeft (ideaal voor natuurbegrazing). De Brandroden mankeren zelden wat en ze kalven natuurlijk af;
 • de koeien zoveel mogelijk buiten te laten lopen. Hun winterrantsoen komt van eigen land.;
 • antibiotica zoveel mogelijk te vermijden;
 • de hoorns van de koeien te respecteren;
 • een enkel dier te laten slachten om stress zoveel mogelijk tegen te gaan;
 • het vlees de tijd te geven om te rijpen en ambachtelijk te verwerken in eigen slagerij.

De werkwijze op de boerderij is biologische gecertificeerd door Skal. Het slachtproces is dat niet. Het daadwerkelijke slachten mag niet op de boerderij gebeuren en wordt gedaan door een zelf-slachtende slager in een nabijgelegen dorp. Hij is niet biologisch gecertificeerd.

Toch kiest Bossem hiervoor om het vervoer zo kort mogelijk te houden om stress bij het dier zoveel mogelijk te beperken. De verwerking van de technische delen gebeurt wel op de boerderij en uiteraard zonder kunstmatige toevoegingen. Een biologische certificering hiervan biedt hierdoor op dit moment geen meerwaarde.

Elk rund bestaat uit verschillende delen en van het ene deel is veel meer aanwezig dan van het andere. Bovendien wordt beperkt geslacht, waardoor sommige vleesdelen niet op voorraad zijn.

Heb je interesse in een specifiek deel dat je niet in de webshop vindt, neem dan contact met boer Dennis op. Wellicht dat dit bij de volgende slachting kan worden gereserveerd

Bestel je vóór woensdag 14:00 uur? Dan kun je jouw pakket dezelfde week op vrijdag tussen 08:00 – 18:00 uur ontvangen incl. track & trace. Een andere week is natuurlijk ook mogelijk.

Bij het afrekenen heb je de mogelijkheid om je gewenste bezorgdatum te kiezen. Zo weet je precies wanneer je jouw bestelling kunt verwachten. Mocht je advies nodig hebben, dan kun je het beste even telefonisch contact met ons opnemen.

Waarom deze kosten

Het gekoeld of bevroren versturen van vlees brengt unieke uitdagingen met zich mee. Dit resulteert in hogere verpakkingskosten vergeleken met een standaard pakket.

Erfgoed Bossem heeft bewust besloten de extra kosten niet in de productprijzen op te nemen. Deze keuze is gemaakt om een eerlijke prijsstelling voor alle klanten te garanderen.

Een slimme tip

Voor als je een kleine vriezer hebt, bestel samen met vrienden of familie die ook graag uniek rundvlees willen eten. Zo kun je gemakkelijker het bestelbedrag van € 150,- bereiken voor gratis bezorging.

Heb je nog vragen?

Een SmaakGenot specialist staat voor je klaar om jou te helpen.

Zoeken