Wagyukoe

Een bijzonder verhaal. Een bijzonder stukje vlees.

Onze aanraders

100% raszuiver Japans Wagyu vlees

Het verhaal van

Wagyukoe

Wagyukoe wordt gerund door familie Nijhof. In 1989 hebben zij in Delden een boerderij gekocht en zijn toen begonnen met het verhandelen van runderen van boer naar boer. Na verloop van tijd leerde zij een bijzonder koeienras kennen: de Wagyu. Een mooie koe die van nature rustig en makkelijk in de omgang is, met een vleeskwaliteit van wereldklasse.

Dit was precies wat de familie Nijhof zocht en in 2007 kochten zij hun eerste twee Wagyu-kalfjes. Inmiddels is de kudde gegroeid naar ongeveer 50 runderen. Familie Nijhof werkt elke dag liefdevol met dit exclusieve ras en is trots om een van de enkele boerderijen in Nederland te zijn gespecialiseerd in de Wagyu. 

Naast de koe, worden ook Japanse tradities door de familie naar Nederland gebracht. Zo worden de koeien die geslacht worden dagelijks gemasseerd. De massages zijn een moment van ontspanning voor de dieren en ze genieten er optimaal van.

Ook wordt er tweemaal per dag bier over het voer gestrooid. Dit is een oud Japans gebruik en stimuleert de eetlust van de koeien. Als voer krijgen de dieren elke dag natuurgras van eigen land waarin diverse kruiden zitten met daarnaast een kleine hoeveelheid geplette gerst. De koeien worden niet behandeld met antibiotica en er wordt geen kunstmest gestrooid op het land. Alles is puur natuur, zoals het hoort.

Meer weten?

Verrijk je kennis over de Wagyu

Onze beloftes aan jou

Op onze boerderij hebben wij alleen 100% raszuivere Wagyu-runderen. Wagyu is van oorsprong een Japans koeienras en wordt geroemd om het rijk gemarmerde vlees. Het vlees is rijk aan intramusculair vet, waardoor het een mooie marmering krijgt.

Wagyu vlees bevat niet zomaar vet, maar uiterst zacht vet met een laag smeltpunt, rijk aan omega 3 en 6. Dit vet maakt wagyu vlees het meest smaakvolle vlees ter wereld.

Naast het aanbieden van een heerlijk stukje uniek vlees, vinden wij het nog belangrijker dat onze dieren een goed leven hebben gehad. Wij garanderen dan ook dat wij elke dag ons best doen om de koeien op hun gemak te laten voelen.  

Zo worden de koeien die geslacht gaan worden dagelijks 15 tot 20 minuten gemasseerd. Ook krijgen ze bier over het natuurgras toegediend en klinkt er in de stal de hele dag klassieke muziek. Allemaal voor de rust en het welzijn van het dier.

Ons vlees is glutenvrij, bevat geen E-nummers, kleurstoffen of conserveringsmiddelen.

Wij gebruiken geen preventieve antibiotica. Onze koeien hebben genoeg ruimte en krijgen alleen natuurlijke voeding. Het gebruik van medicijnen is alleen genoodzaakt bij een zieke koe. Gelukkig komt dit bijna niet voor.

Van maandag t/m zaterdag tussen 09:00-18:00 zijn Wilfried en Yvonne voor al jouw vragen telefonisch bereikbaar.

Telefoonnummers
+31 (0)74 376 45 00
+31 (0)6 57  19 87 74

Wil je liever zelf een antwoord vinden op je vraag? Neem dan een kijkje bij de veelgestelde vragen.

Bezorgkosten
Gratis verzending vanaf 150,-
› Tussen de 100,- en 150,- bedragen de bezorgkosten 9,95
› Onder de 100 ,- bedragen de bezorgkosten 14,95

Bezorgtijden
› Bestellingen worden op donderdag, vrijdag en zaterdag thuisbezorgd
› Ontvang de bestelling tussen 08:00–18:00
› Gekoelde levering door Vers & Fijn

Meer weten? Ga naar service & contact.

Logo Wagyukoe

Wagyukoe is een veehouderij gericht op een uniek runderras uit Japan: de Wagyu. Chefs en vleeskenners wereldwijd zien de Wagyu als het toppunt van culinair genot onder het rundvlees. Deze reputatie is te danken aan de uitmuntende smaak en unieke vetmarmering.

Zo worden de koeien die geslacht worden dagelijks gemasseerd, krijgen bier over het natuurgras en luisteren ontspannen naar klassieke muziek. Een oude Japanse traditie die door familie Nijhof met liefde wordt doorgezet. Wagyukoe belooft een bijzondere smaakbeleving en deelt graag haar passie voor Wagyu met jou.