Het verhaal van

Veldhoeve Kip

Marc en Annet ten Velde van Veldhoeve Kip gooiden in 2015 het roer van hun pluimveebedrijf volledig om. Zij waren ontevreden met de toestand van de kippen in de reguliere pluimveehandel en besloten zelf een andere weg in te slaan.

Alles in eigenhuis

In 2016 hebben Marc en Annet een gecontroleerde keten met een eigen kippenras opgezet: de Twentse Blauw. Na inspiratie te hebben opgedaan bij duurzame pluimveebedrijven in binnen- en buitenland besloten zij de gehele keten zelf in de hand te houden. Van ei tot kip, alles in eigen huis. Dat is de beste manier om de kwaliteit en het welzijn van de kippen te garanderen.

Om zeker te weten dat de kippen in topconditie zijn gebruikt Veldhoeve Kip alleen eigen hennen en hanen voor de broed. Eieren die van een fokker worden gekocht komen namelijk niet altijd van kippen die gezond en antibioticavrij zijn. De eieren worden bij de Veldhoeve gelegd en uitgebroed. Kuikens komen in de stal uit, waar ze genoeg daglicht krijgen en direct toegang tot voedsel en water hebben.

Het is voor Marc en Annet belangrijk dat de dieren kwiek en gezond zijn. Er worden geen groeibevorderaars gebruikt en de kippen krijgen de tijd en ruimte om in alle rust op te groeien. De gehele levenscyclus vindt zo plaats op de Veldhoeve, tot het moment dat de kippen klaar zijn voor de slacht. Ze worden dus niet constant van bedrijf naar bedrijf verplaatst. Op deze manier wordt onnodige transportstress vermeden.

Beste voer

De kippen krijgen alleen het beste voer: 100% vrij van coccidiostatica. Marc en Annet zijn daar trots op, want het is in de pluimveehouderij een zeldzaam gegeven. Zij slagen hierin dankzij het toezicht die ze hebben over de levenscyclus van de kippen en de innovatieve maatregelen die worden genomen om de gezondheid van de dieren te versterken.

Ze gebruiken plantaardig voer dat voor minimaal 70 procent uit granen bestaat en vrij is van genetisch gemanipuleerde producten. Aan het voer wordt een mengsel van natuurlijke kruiden en etherische oliën toegevoegd om de darmgezondheid te ondersteunen. Op deze wijze blijft de weerstand hoog en kunnen de kippen ziektevrij opgroeien zonder gebruik van antibiotica.

Prijswinnend & duurzaam

Alle aandacht en zorg die in de kippen van de Veldhoeve wordt geïnvesteerd gaat niet verloren: de blije en gezonde kip smaakt namelijk het allerlekkerst. Niet voor niets werd Veldhoeve Kip uitgeroepen tot Smaakmaker 2018, voor het lekkerste streekproduct van de provincie Overijssel.

Een jaar later won de Veldhoeve nog een prijs: de Innofood Award 2019, The Taste of Change. Deze prijs is een waardering voor bedrijven die met behulp van een bijzondere innovatie een aantoonbare en blijvende impact in de markt verzorgen.

Marc en Annet zijn blij met de koers die ze met het familiebedrijf hebben genomen. De omvorming van het bedrijf was niet altijd even makkelijk, maar leidde tot de verrijking van werk en leven. Want waar de dieren gezond zijn ga je met plezier de stal in. Met trots delen ze de vruchten van hun werk – een duurzaam, eerlijk en lekker stukje vlees van een speciale kip.

Wij staan voor premium producten met een verantwoord verhaal. Eenvoudig bestellen binnen één betrouwbare omgeving. Dat is de hoogste kwaliteit binnen handbereik.

Een kijkje achter de schermen

Wil je graag meer weten over het bijzondere concept van Veldhoeve Kip? Bekijk het onderstaande filmpje en krijg een indruk hoe de kippen elke dag met liefde worden verzorgd.

Video afspelen
Zoeken