Rumpsteak (dikke lende)

ca. 500 gram

11.95

Kenmerken

Herkomst
Landgoed Twickel (Hengelo), Nederland

Leveringsconditie
Vriesvers

Type Runderras
Blonde d'Aquitaine (vleesras)

Voedingswijze
Grasgevoerd

Bewaaradvies
Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Bereidingsmethode
Barbecue, Grill, Oven, Braadpan

Beschrijving

De rumpsteak wordt gesneden uit de heup van het rund, ook wel de dikke lende genoemd. Het is een prachtig, mals en zacht stuk vlees.

De dikke lende heeft iets meer structuur en een vollere smaak dan de haasbiefstuk (ossenhaas). Veel chefkoks gebruiken de dikke lende voor het maken van carpaccio, maar het is ook een fantastisch mooi stuk vlees om in zijn geheel te bereiden op de BBQ.

Voor het lekkerste resultaat kan je de rumpsteak het beste bakken als biefstuk. Laat het vlees van binnen rood of rosé.  Na een korte periode van rust onder een stukje aluminiumfolie, snij je hem in dunne tranches (plakjes).

De rumpsteak die wij aanbieden komt van het vleesras Blonde d’aquitaine. Verwen jezelf nu met dit lekkere, betaalbare stuk kwaliteitsvlees!

Heb je nog vragen over het online bestellen van rumsteak? Kijk dan eens bij de veelgestelde vragen. Uiteraard kan je voor meer informatie ook contact met ons opnemen. Wij helpen je graag!

Leveringsconditie

Vriesvers: Na 14 dagen rijpen wordt het vlees verser dan vers direct ingevroren.  Op deze manier worden de voedingswaarden en kwaliteit optimaal behouden. 

Vers: Wij kunnen het vlees ook vers laten bezorgen. Alleen kunnen wij pas leveren, nadat een koe is geslacht en het vlees heeft gerijpt. Neem met ons contact op voor meer informatie over wanneer wij het vlees vers versturen.

Bereidingstips Rump Steak

  1. Laat de rumpsteak minimaal 1 uur voor bereiding afgedekt op kamertemperatuur komen.
  2. Gebruik olijfolie of arachideolie om in te bakken.
  3. Bak de rumpsteak op hoge temperatuur in 2 minuten aan beide zijden bruin en plaats hem 6-8 minuten in een oven van 150°C (dit is een medium rare bereiding).
  4. Laat de rumpsteak nog 10 minuten rusten onder een aluminiumfolie of een theedoek, voordat je het vlees gaat aansnijden.
  5. Prik niet met een vork in het vlees, zo blijven sappen en smaak behouden.