Over Erve Nijhuis

Wil je meer weten over de boerderij, die dieren of het vlees? Bekijk hier meer informatie en de belangrijkste weetjes.

Het vlees

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kan je ontdooid vlees prima opnieuw invriezen. Het is wel belangrijk dat het ontdooien van het vlees is gebeurd in een gekoelde omgeving (bijvoorbeeld koelkast).

Het vlees kan tot 1 jaar na de inpakdatum worden bewaard. Met als voorwaarde dat het vlees goed is ingevroren in de vriezer (-18 graden Celsius).

Ja, het verse vlees blijft 14 dagen rijpen voordat het wordt verstuurd.

Het vlees is van uitstekende kwaliteit; fijne vleesdraad, smaakvol en bijzonder mals.

De gewichten vermeld bij alle stukken vlees zijn streefgewichten. We doen ons best om de stukken vlees op dit gewicht te snijden. Het is echter handwerk en wij snijden op het oog, dus het kan hier en daar wel eens afwijken.

Dieren

De kudde bestaat alleen uit het Blonde d’Aquitaine-ras. De Blonde d’Aquitaine zijn vleesrunderen en worden niet gemolken. 

Het welzijn van de dieren staat voorop. Alle koeien worden met liefde verzorgd. In het voorjaar, de zomer en de nazomer zijn de koeien overdag buiten in de wei. In de koude periode verblijven de dieren in een ruime stallen met stro als ondergrond.

Als een van de koeien een kalfje heeft gebaard, dan drinkt en blijft het kalfje de eerste 6 maanden bij de moeder. 

De dieren krijgen grotendeels natuurgras en mais van eigen land. In de winter wordt het voedsel aangevuld met wat krachtvoer. 

Na ongeveer 2,5 jaar wordt het dier geslacht. 

Met respect voor de koe worden de dieren geslacht bij een slachterij in Haaksbergen. Wij brengen zelf elke keer de koe naar Haaksbergen. Er is bewust gekozen om te werken met een slachterij uit de directe omgeving, zodat de dieren geen stress ervaren bij het vervoeren. Geen stress zorgt ervoor dat de smaak van het pure vlees optimaal blijft.

Boerderij

In totaal hebben we rond de 130 runderen. Deze kudde bestaat uit ongeveer 50 moederkoeien. 

Wij hebben geen biologisch keurmerk, omdat wij ons bedrijf niet hebben laten certificeren. Aangezien wij het vlees direct aan onze klanten verkopen, zonder tussenhandel, heeft het keurmerk voor ons geen meerwaarde.

Voor de consument die zijn/haar vlees koopt bij de supermarkt, geldt dat de herkomst niet zichtbaar en traceerbaar is. Dan geeft een certificering de consument enige garantie ten aanzien hoe het dier geleefd heeft.  

Richting onze klanten en geinteresseerden zijn wij volledig transparant. Klanten die vlees bij ons kopen, weten dat een goede, traceerbare en duurzame herkomst heeft. 

Daarnaast brengt een certificering ook jaarlijks terugkerende kosten met zich mee. Met een certificering hebben we geen andere keus dan de kosten door te berekenen in het product, terwijl ons product helemaal niet anders zou zijn dan het nu al is. 

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met Erve Nijhuis.