Haasbiefstuk (ossenhaas)

6.40

Kies het aantal gram:
This option is required
130 gram 150 gram
Clear selection

Kenmerken

Herkomst
Landgoed Twickel (Hengelo), Nederland

Leveringsconditie
Vriesvers

Type Runderras
Blonde d'Aquitaine (vleesras)

Voedingswijze
Grasgevoerd

Bewaaradvies
Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Bereidingsmethode
Barbecue, Grill, Oven, Braadpan

Beschrijving

Zin in het meest malse biefstuk van het rund? Bestel dan biefstuk van de haas, ofwel haasbiefstuk. De malsheid komt door de fijne structuur en doordat het vlees vrijwel geen bindweefsel bevat. Haasbiefstuk wordt gesneden van de ossenhaas. Dit mooie stuk vlees zit in de rug van het rund, in de buurt van de lende.

Wij zijn trots op de kwaliteit van de haasbiefstuk waar jij van kunt gaan genieten. De uitstekende kwaliteit komt door de omstandigheden waarin de dieren leven. Het verse gras, de ruimte en voldoende lichaamsbeweging geven het vlees een smaak zoals het hoort te zijn.

Proef en ervaar het zelf! Haasbiefstuk moet je maar kort braden, omdat het vlees zo mals is. Prik tijdens de bereiding niet met een vork in de biefstuk van de haas, zo blijft het vlees mals en sappig.

Wil je graag een hele ossenhaas bestellen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Leveringsconditie

Vriesvers: Na 14 dagen rijpen wordt het vlees verser dan vers direct ingevroren.  Op deze manier worden de voedingswaarden en kwaliteit optimaal behouden. 

Vers: Wij kunnen het vlees ook vers laten bezorgen. Alleen kunnen wij pas leveren, nadat een koe is geslacht en het vlees heeft gerijpt. Neem met ons contact op voor meer informatie over wanneer wij het vlees vers versturen.

Haasbiefstuk bereiden

  1. Laat de Haasbiefstuk minimaal 1 uur voor bereiding op kamertemperatuur komen.
  2. Smelt een klontje boter in een pan. Bak het vlees op hoog vuur in 1 minuut rondom lichtbruin. Prik niet met een vork in het vlees, zo blijven sappen en smaak behouden.
  3. Zet het vuur lager. Afhankelijk van hoe je een haasbiefstuk lekker vindt (rood, medium, doorbakken) bak je beide zijden nog even door.
  4. Laat het vlees na bereiding 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Hierdoor verdelen de smaakvolle vleessappen zich door het vlees.