Over Wagyukoe

Wil je meer weten over de boerderij, die dieren of het vlees? Bekijk hier meer informatie en de belangrijkste weetjes.

Het vlees

Vers vacuümverpakt Wagyu vlees kun je 3 dagen bewaren in de koelkast. Het is belangrijk dat de koelkast goed gekoeld wordt en niet meerdere keren per dag geopend wordt. Vlees bederft namelijk sneller door schommeling van temperatuur.

Het vlees kan tot 1 jaar na de inpakdatum worden bewaard. Met als voorwaarde dat het vlees goed is ingevroren in de vriezer (-18 graden Celsius).

Elke maand wordt er maximaal één rund geslacht. Elk rund levert 180 tot 200kg aan vlees op. Zoals je zult begrijpen zijn sommige vleesdelen behoorlijk schaars. Zo heeft elk rund gemiddeld maar 3kg aan ossenhaas.

Wanneer jij een specifiek vleesdeel (bijvoorbeeld entrecôte) niet kan vinden in de webshop, dan hebben wij het product niet meer op voorraad.

Het is eventueel mogelijk om alvast een bestelling te plaatsen voor de eerst volgende slachtdatum.

Ja, het vlees laten wij ongeveer 3 weken rijpen. Hierdoor krijgt het vlees een heerlijk volle en intense smaak. 

De gewichten vermeld bij alle stukken vlees zijn streefgewichten. We doen ons best om de stukken vlees op dit gewicht te snijden. Het is echter handwerk en wij snijden op het oog, dus het kan hier en daar wel eens afwijken.

Dieren

De dieren krijgen grotendeels natuurgras en een kleine hoeveelheid geplette gerst. Daarnaast gaat er bier over het ruwvoer (natuurgras). Dit moet je zien als de jus die wij over de aardappelen doen en om toch nog wat afwisseling in het rantsoen aan te brengen.

De dieren waarvan we weten dat ze de komende 2 jaar worden geslacht worden dagelijks met de hand gemasseerd. Hoe dichter het moment van slachten nabij komt, hoe meer de massage wordt opgevoerd. Daarnaast sprenkelen we bier over het natuurgras. Dit moet je zien als de jus bij de aardappelen.

Dit gebeurt gemiddeld genomen bij een leeftijd van 3,5 – 4 jaar.

Boerderij

In januari 2007 heeft Wagyukoe de eerste 2 vrouwelijke kalfjes gekocht. Inmiddels bestaat de kudde uit ongeveer 50 Wagyu-runderen.

Wij hebben geen biologisch keurmerk, omdat wij ons bedrijf niet hebben laten certificeren. Aangezien wij het vlees direct aan onze klanten verkopen, zonder tussenhandel, heeft het keurmerk voor ons geen meerwaarde.

Daarnaast brengt een certificering ook jaarlijks terugkerende kosten met zich mee. Met een certificering hebben we geen andere keus dan de kosten door te berekenen in het product, terwijl ons product helemaal niet anders zou zijn dan het nu al is. 

Voor de consument die zijn/haar vlees koopt bij de supermarkt, geldt dat de herkomst niet zichtbaar en traceerbaar is. Dan geeft een certificering de consument enige garantie ten aanzien hoe het dier geleefd heeft.

Richting onze klanten en geinteresseerden zijn wij volledig transparant. Klanten die vlees bij ons kopen, weten dat het een goede, traceerbare en duurzame herkomst heeft. Wij werken volgens de richtlijnen van biologische landbouw. Zo maken wij geen gebruik van preventieve antibiotica, chemische middelen en strooien geen kustmest op ons land.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met Wagyukoe.