Frieslander aardappel 2023
- Vastkokende aardappel, maar is iets kruimig op je bord
- Heerlijk om te koken, bakken, uit de oven of om verse frites van te maken
- Gratis verzending vanaf 20,-
- Klanten geven Kruythof Aardappelen een 9.6/10
De Frieslander aardappel is perfect om te koken, bakken of frituren.
Overigens kan je nog veel meer kant kanten op met deze aardappel. Zo is dit een heerlijk aardappeltje om bijvoorbeeld te poffen op de barbecue, of maak bijvoorbeeld smaakvolle Frieslander aardappelpartjes uit de oven met een takje rozemarijn. De Frieslander ras is overigens ook erg lekker om een aardappelsalade mee te maken of te gebruiken voor een stamppot.
Frieslanders aardappelen zijn iets kruimig.
- Vul de pan voor ongeveer 1/2 met water en een beetje zout.
- Kook de aardappelen gaar in ongeveer 15 tot 20 minuten.
- Giet de aardappelen af en zet de pan met deksel terug op laag vuur.
- Laat de aardappelen dan nog ongeveer 10 minuten na garen.
Specificaties
Aanbevolen bereidingswijze | Koken, Bakken, Frituren |
Aardappelsoort | Vastkokend |
Bewaaradvies | Droog, Donker |
Bewaartemperatuur | 8-12°C |
Bewaartijd | 4 t/m 6 weken |
Biologisch | Nee |
Herkomst | Hoeksche Waard / Zeeland |
Jaarrond verkrijgbaar | 10 maanden |
Kooktijd | 15 minuten |
Rijping | Vroeg |
Seizoen | Mei / juni |
Beschrijving
Onze Frieslander aardappelen komen direct van de boer en worden geteeld op de akkers rondom de Hoeksche Waard. De eerste aardappelen worden hier nog met de hand geraapt.
Het is vastkokende klei aardappel die na het koken nog een beetje kruimig blijft op je bord. Doordat het een echte kleiaardappel is, heeft deze aardappel een perfecte smaak en zijn van uitstekende kwaliteit. De aardappel heeft een mooie ovale vorm en een lichtgele kleur.
De Frieslander aardappel staat bekend als een vroeg ras met een vroege knolzetting. Wanneer je liever voor een iets steviger aardappeltje gaat is de Bildtstar een prima alternatief.