Het verhaal van

Bionoot

Bij Bionoot bestel je biologische noten, zuidvruchten, zaden en pitten. Met ruim 40 jaar ervaring ben je verzekerd dat het familiebedrijf alles weet over wat écht goede producten zijn.

Passie voor noten sinds 1978

Het gezicht achter Bionoot is familie Bosscher. In 1978 heeft oprichter Jan besloten om zich te specialiseren op het gebied van verse noten, zaden en pitten. Met ruim 40 jaar ervaring ben je verzekerd dat het familiebedrijf alles weet over wat écht goede producten zijn.

Het begon allemaal met één kraam op een markt in provincie Groningen. In de jaren die volgden is het familiebedrijf uitgegroeid tot een begrip in het hogere segment noten, zaden, pitten en gedroogd fruit. Inmiddels kunnen de vers geroosterde noten en overige producten worden ontdekt, geproefd en gekocht op ruim dertig markten in Nederland. Aangezien niet iedereen in de gelegenheid is een marktkraam te bezoeken besloot Jan in 2017 ook zijn producten online aan te bieden.

Met Bionoot focust de familie zich op fijnproevers die bewust zijn van de meerwaarde van biologische producten. Het team van Bionoot zoekt wereldwijd naar de beste kwaliteit producten om jou te verwennen. Deze worden zorgvuldig geselecteerd op smaak, duurzaamheid, herkomst en gunstige eigenschappen. In de winkel of in de marktkraam worden de noten pas geroosterd, gebrand en verpakt, zodat jij thuis kunt genieten van de meest verse natuurproducten met een heerlijke smaak.

Verantwoord, duurzaam en natuurlijk

Het assortiment van Bionoot bestaat uit 100% biologisch gecertificeerde producten. Bij het kweken, telen en verwerken van de natuurproducten wordt er rekening gehouden met mens, dier en natuur. Zo wordt er geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen of andere middelen die een negatieve invloed kunnen hebben op het eindproduct.

Kortom, de planten en bomen krijgen de ruimte en geduld zich op een 100% natuurlijke wijze te ontwikkelen. En dat proef je, want het zijn dezelfde planten en bomen die de belangrijkste bijdrage leveren aan de lekkernijen uit het assortiment!

Wil je meer lezen over de biologische certificering en waarom Bionoot kiest voor biologisch? Bekijk dan deze pagina.

Eerlijke samenwerking

Het is voor Bionoot belangrijk een transparante en duurzame relatie aan te gaan met al haar leveranciers. Door exact te weten op welke manier de natuurlijke producten zijn gecreëerd, kan er aan jou worden gegarandeerd dat het assortiment alleen bestaat uit het beste van het beste. Naast dat Bionoot als doel heeft jou te verwennen met al haar producten, wil men ook graag een positieve bijdrage leveren aan de mensen die onze hulp goed kunnen gebruiken.

Zo wordt er steun verleend aan de lokale bevolking in Mozambique. Samen met AfriFruta draagt Bionoot aan steentje bij aan de verbetering van de economie. Het land is rijk aan grote fruitplantages die niet volledig worden gebruikt. En van het fruit dat er wordt geoogst, wordt er veel verspild. Dat is natuurlijk zonde.

Door het overige fruit voor een eerlijke prijs in te kopen van de lokale bevolking en dit te bewerken tot het gedroogde fruit dat je hier kunt bestellen, wordt de economie gestimuleerd, wordt verspilling tegengegaan en wordt de kwaliteit van leven voor veel Mozambikanen verbetert. Bovendien is het gedroogde fruit 100% biologisch. Dit is een mooi voorbeeld van een aanpak waar iedereen alleen maar blij van kan worden.

Zoeken