Biologische certificering

Vers, eerlijk en natuurlijk

Bij Bionoot vind je biologische noten, superfoods, zuidvruchten, pitten en zaden. Het assortiment bestaat alleen uit producten van de hoogste kwaliteit met een natuurlijke smaak.

Waarom kiezen voor biologisch producten

Kies je voor biologisch, dan kies je voor mens, milieu en dier. Met biologisch weet je zeker dat je goed zit en het is de makkelijkste manier om dagelijks een positief verschil te maken. Zo zijn alle producten uit het assortiment niet bespoten met chemische middelen en wordt de grond waarin de planten groeien regelmatig gecontroleerd op vervuiling. Ook wordt er geen gebruik gemaakt van kunstmest of bestrijdingsmiddelen die slecht zijn voor planten, dieren of het milieu.

De leefomgeving van de planten mag op geen enkele wijze worden benadeeld. Dat betekent dat de ecosystemen die aanwezig zijn in de omgeving niet verstoord mogen worden door de groei van de planten die worden gebruikt bij het kweken van de producten.

Bovendien wordt er ook rekening gehouden met de mensen die op de kwekerij werken of in de buurt van de kwekerij leven. Het kweken en verwerken van de producten mag op geen enkele wijze nadelig zijn voor hun gezondheid en het mag de kwaliteit van leven niet naar beneden brengen.

Als laatste wordt er gecontroleerd of het kweken van de producten niet het leven van de dieren in de omgeving moeilijker maakt. Door te kiezen voor de biologische producten van Bionoot maak je niet alleen jouw lichaam blij, maar draag je ook jouw steentje bij aan een betere wereld!

Skal certificering

De webshop van Bionoot is Skal gecertificeerd. Stichting Skal Biocontrole is een onafhankelijke organisatie voor het toezicht op de biologische producten in Nederland. Een voedingsmiddel mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke Europese voorschriften voldoet. Het biologisch keurmerk mag dan ook alleen worden gebruikt door biologisch gecertificeerde bedrijven.

Biologische producten zijn goed te herkennen aan het groene blaadje. Dit is het officiële EU-biologisch keurmerk. Het logo laat zien dat het product voldoet aan de wettelijke eisen voor biologische productie en dat dit streng gecontroleerd is.

Bionoot | Skal certificering

EKO Keurmerk

Biologisch ondernemen is een keuze. Gemaakt uit zorg en liefde voor onze wereld. Het EKO-Keurmerk is voor de voortrekkers van duurzame, eerlijke én gezonde producten. Biologische bedrijven met het EKO-Keurmerk willen nog schoner, natuurlijker, eerlijker en diervriendelijker ondernemen dan de Europese regels voor biologische landbouw en voeding voorschrijven. Als het beter kán, dan moet het ook beter. Dat is EKO. Samen werken we namelijk aan een mooiere wereld.

Bionoot | EKO keurmerk
Zoeken