Het verhaal van

Zalm van Urk

Bij Zalm van Urk bestel je ambachtelijk warm gerookte zalm, uniek in smaak en kwaliteit. Vanuit de rokerij in Urk zetten Frans, Harmen en Gerrit Post de familietraditie voort om levensgenieters te voorzien van de fijnste gerookte zalm, gerookt volgens een geheim familierecept.

De Jongens van de Fant

Drie broers, opgegroeid in Urk en een echte passie voor ambachtelijk gerookte vis. Iedereen kent ze als ‘de Jongens van de Fant’, maar eigenlijk heten ze Frans, Harmen en Gerrit Post. Het vak van het visroken leerden zij van hun vader, die in Urk bekend stond onder de bijnaam ‘de Fant’.

Deze bijnaam vormt de basis van het succesvolle avontuur die de drie broers samen zijn aangegaan. Sinds 2009 hebben zij een eigen visrokerij, genaamd de ‘Jongens van de Fant’. Deze naam staat tegenwoordig synoniem aan ‘de beste gerookte vis in het land’.

Het visroken begon voor de jongemannen als een hobby, maar de kwaliteit van hun vis maakte al snel naam in Urk en omgeving. Vandaag de dag komen visliefhebbers uit heel Nederland naar de rokerij om te genieten van de verse vis die de broers op ambachtelijke wijze roken, volgens een geheim familierecept.

Om klanten die ver weg wonen ook te kunnen voorzien van de beroemde gerookte vis hebben de broers in 2017 de webshop Zalm van Urk geopend. De heerlijke producten van Frans, Harmen en Gerrit vind je nu ook voor dezelfde prijs en kwaliteit op SmaakGenot. De broers zijn trots om met hun passie en vakmanschap de alsmaar groeiende klantenkring te kunnen verwennen met echte topkwaliteit gerookte vis.

Jongens van de Fant

Ambachtelijk en puur

Zalm is de vis waar de harten van de broers naar uitgaan. Het belangrijkste voor Frans, Harmen en Gerrit is om het ambachtelijke rookproces puur en traditioneel te houden. Het ware genot zit in de zalm zelf. Het de taak van de visroker om het smaakgenot te maximaliseren en puurheid van de vis te bewaren. 

De zalm die de broers gebruiken komt uit de fjorden van Noorwegen. De vis wordt daar zo natuurlijk mogelijk gekweekt. Om echte topkwaliteit te garanderen wordt er alleen gewerkt met verse vis en dus nooit met vis die na de vangst wordt ingevroren. De broers zijn erg kritisch over hun producten en alleen het beste is goed genoeg.

Zo is ook het rookproces gericht op kwaliteit en ambacht. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat er gebruik wordt gemaakt kunstmatige toevoegingen, zoals bepaalde E-nummers. De zalm van de Jongens van de Fant is dankzij deze passie en vakmanschap een echt begrip geworden.

“Als mensen een zalm van ons geproefd hebben, komen ze bijna allemaal weer terug en zijn verkocht voor het leven. Dat laat ons de kracht zien van een puur product.”

Zalm van Urk | Ambachtelijk Warmgerookte Zalm

Liefhebbers uit het hele land

In de winkel hebben de broers een kaart hangen van Nederland, waar klanten met een speld kunnen aangeven waar ze vandaan komen. Mensen komen uit heel Nederland en zelfs uit het buitenland om de beroemde warm gerookte vis van de broers te proeven. Dat de Jongens van de Fant een begrip zijn in Nederland zie je terug in de zeer goede recensies die Frans, Harmen en Gerrit Post keer op keer ontvangen. Zelfs koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben meerdere malen van de vis van de broers genoten!

De liefde, passie en het vakmanschap van de Jongens van de Fant levert een fantastisch stukje vis op: heerlijk mals en zacht, waar je de ambacht in terug proeft. 

Zoeken