Het verhaal van

Kruythof Aardappelen

In de Hoeksche Waard, bekend om zijn vruchtbare kleigronden, selecteert Ton Kruythof met zijn familiebedrijf zorgvuldig aardappelen van hoge kwaliteit. Samengebracht in een uniek assortiment, gepresenteerd met trots en vakmanschap.

Familiebedrijf sinds 1960

Ton Kruythof is eigenaar van Kruythof Aardappelhandel Strijen, dé specialist in de aardappelhandel. Met meer dan 50 jaar ervaring is het familiebedrijf een begrip geworden bij de de klant die alleen tevreden is met de betere aardappel. Het bedrijf is gevestigd in Strijen op de Hoeksche Waard, bekend als Nederlands beste gebied voor de teelt van aardappelen dankzij de kleigrond waar de aardappelen groeien.

Van het land naar de klant

De aardappeltelers die verantwoordelijk zijn voor de natuurproducten, werken dagelijks met veel passie op het land om ervoor te zorgen dat de beste aardappelen gepoot en gerooid worden. En dat weten de klanten van Ton, die wekelijks naar de markten komen om zichzelf te voorzien van een goede voorraad échte piepers, of om te genieten van een zak verse friet.

De kramen van het familiebedrijf zijn te vinden op zo’n 15 tot 20 markten in de regio Rotterdam. In 2012 besloot Ton om zijn aardappelen ook online aan te bieden, om klanten gemakkelijk te kunnen voorzien van de aardappelen waar zij zo blij van worden.

Verschillende soorten aardappelen

Aardappelen zijn al jaren niet meer weg te denken uit de keuken. In professionele keukens wordt ook nog steeds veel gebruikt gemaakt van verschillende soorten aardappelen. Ze zijn al jaren een belangrijk ingrediënt voor vele gerechten. Het fijne aan aardappelen is het feit dat er veel verschillende toepassingsmogelijkheden zijn. Ook heeft ieder aardappelras zijn eigen kookeigenschap en smaaksensatie.

De ene aardappel is stevig en glad, de andere is heerlijk zacht en kruimig. De grootte, textuur, smaak en kleur varieert enorm en dit zorgt ervoor dat de aardappel geschikt is voor de meest uiteenlopende gerechten. Boeren die weten hoe je de verschillende rassen op de juiste manier teelt, slagen erin om het beste uit de aardappel naar boven te halen.

Rechtstreeks van de boer

Bij Kruythof Aardappelen koop je aardappelen die rechtstreeks afkomstig zijn van de boer. De meeste aardappelen komen uit de voedingsrijke kleigronden van de akkers rondom de Hoeksche Waard.

Alle aardappelen van Kruythof zijn gegarandeerd van de beste kwaliteit, vol van smaak en écht uniek. Ze worden met de grootste zorg speciaal voor jou gepoot en geteeld. Na de oogst worden de aardappelen onder beste omstandigheden bewaard, zodat jij de lekkerste aardappelen krijgt thuisbezorgd!

Video afspelen
Zoeken