Ambachtelijk zalm roken doe je zo

Het zouten

Midden in de nacht zouten we de zalm met de juiste hoeveelheid zout om hem op de juiste smaak te brengen.

Het hout

Vroeg in de ochtend selecteren we verschillende houtsoorten die de zalm een authentieke rooksmaak geven.

Het roken

De zalm wordt in de ochtend gerookt. Niet te lang en niet te kort om de zalm op zijn lekkerst te krijgen.

Het ademen

Vers uit de rookton koelt de zalm af waardoor hij begint te ademen.

Vacuüm verpakt

Na de lunch wordt de zalm vacuüm verpakt waardoor de zalm twee tot drie weken gekoeld te bewaren is.

Gekoeld transport

In de middag wordt de zalm verpakt in een gekoelde doos en is hij onderweg naar je huis!

Het stappenplan voor zalm roken

Het roken van zalm kan op allerlei manieren. Bij Zalm van Urk vinden we warmgerookte zalm het allerlekkerst. En het mooie is dat ook onze klanten onverdeeld enthousiast zijn over onze gerookte zalm.

Maar hoe gaat ambachtelijk zalm roken in zijn werk? We nemen je graag mee in ons stappenplan voor perfecte warmgerookte zalm.

Alles begint natuurlijk bij een goed product. De kwaliteit van zalm begint bij een eerlijke vangst en een eerlijk product.

Het pekelen is een belangrijk onderdeel van je rookproces. Bij koud roken wordt gepekeld om de houdbaarheid te verhogen; bij warm roken is het vooral bedoeld voor de smaak.