Over Tea4you

Wil je meer weten over Tea4you? Bekijk hier meer informatie en de belangrijkste weetjes.

Bij Tea4you hebben wij gekozen voor een hersluitbare verpakking, zodat de kwaliteit van onze losse thee ook in het zakje altijd goed bewaard blijft. 

De meeste van onze theesoorten bevatten geen suiker. Mocht dit wel het geval zijn dan wordt dit altijd vermeld bij de ingrediënten. We voegen geen suiker toe voor de smaak maar sommige fruitsoorten gaan oxideren. Denk aan meloen en ananas. De suiker dient als conservering om te voorkomen dat de stukjes fruit verkleuren.

 Indien er allergenen in de thee zitten, worden deze altijd vermeld. 

We vinden het erg belangrijk dat onze thee supervers is. Je thee is dan ook altijd vers na aankoop en blijft ongeveer nog een jaar goed. Hierna is het zeker nog lekker maar verliest de thee langzaam de smaak en geur. Je kunt de thee het beste in een afgesloten zakje of blikje bewaren op een donkere plek.

Voor een kop thee heb je ca. 2 tot 3 gram nodig. Voor de meeste soorten is dat een theelepel. Reken dus op ongeveer 20 koppen thee uit een zakje van 50 gram. 

Verse losse thee is heerlijk en ook gezond, maar toch zijn er dingen die je moet weten over het drinken van thee tijdens je zwangerschap. We zetten de belangrijkste dingen voor je op een rijtje.

Het voedingscentrum geeft aan dat het verstandig is om niet te veel cafeïne of theïne tot je te nemen. Het advies is ongeveer 3 koppen groene, zwarte of witte thee per dag. Gelukkig zijn er ook nog andere mogelijkheden zoals bijvoorbeeld rooibos-, kruiden of vruchtenthee.

De volgende ingrediënten moet je tijdens je zwangerschap echter niet te veel gebruiken:

  • Zoethout, 1 kopje niet erg is maar veel kopjes kunnen bloeddrukverhogend werken.
  • Salie kan baarmoederkrampen opwekken.
  • Rozemarijn stimuleert de doorbloeding in het onderlichaam, dus die kan je ook beter mijden.
  • Pepermunt is een vrij heftig kruid die de spijsvertering zo stimuleert dat je last kan krijgen van brandend maagzuur.
  • Aloë Vera kan je ook beter mijden omdat het een laxerend effect kan hebben. En om dat nu te krijgen als je zwanger bent… liever niet.
Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met Tea4you.
Zoeken