Helder over aroma’s

Aroma’s zijn niet meer weg te denken uit de wereld van de thee. Veel mensen drinken juist thee met een “smaakje” omdat ze dat lekkerder vinden. Het is eigenlijk net als met frisdranken; we drinken ook vaak liever water met een smaakje in de vorm van frisdrank dan puur water uit de kraan.

Maar op welke manier wordt er nu eigenlijk smaak toegevoegd aan thee? In de eerste plaats worden er aan thee natuurlijke producten toegevoegd zoals kruiden, bloesems, bloemknoppen en gedroogde vruchten. Deze geven al veel geur, kleur en smaak aan een thee.

Daarnaast worden er aan thee echter ook vaak aroma’s toegevoegd, want een thee met gedroogde stukjes aardbei geeft niet de “aardbeiensmaak” aan onze thee die we lekker vinden, en dat doet een aroma wel.
En dat is nu net wat we willen….een duidelijke aardbeiensmaak.

Tegenwoordig worden de aroma’s allemaal uit plantaardige grondstoffen gewonnen door onder andere microbiologische technieken. We spreken dan ook van ” natuurlijke aroma’s”. Voor 1 kilo natuurlijke aroma heb je ongeveer 30-200 kilo natuurlijke grondstoffen nodig. In een gearomatiseerde thee zit maar een heel klein beetje van deze stof om de juiste smaak te krijgen.

Kunstmatige aroma’s komen in thee niet voor, want deze zijn verboden!
Een aroma is dus geen suiker en maakt de thee ook niet zoet, maar geeft de thee wel de smaak van bijvoorbeeld aardbeien die we zo graag willen. Aan sommige theesoorten worden ook wel een kleine hoeveelheid suikers of gesuikerde producten toegevoegd. Dit smaakt erg lekker, maar is zeker geen aroma en wanneer je dat niet wilt moet je zeker niet kiezen voor deze soorten.

Wij van Tea4You zijn hier dan ook heel duidelijk over. Bij iedere thee die wij aanbieden kun je exact zien welke ingrediënten je aantreft in onze thee. Dit staat op onze verpakkingen en bij de omschrijving van iedere thee in onze shop. Bij Tea4You vind je heel veel theesoorten zonder toegevoegde aroma’s met een heerlijke smaak en van een bijzonder goede kwaliteit. Daar zijn wij héél helder over.

Zoeken