Over Granola

Granola, wat is dat nou eigenlijk écht...

In iedere supermarkt, op menig menukaart en waarschijnlijk zelfs in het keukenkastje van Koningin Máxima: granola vind je tegenwoordig overal. Maar wat is dat spul nou eigenlijk écht? Als je googled naar de betekenis van het woord, kom je niet veel verder dan ‘een op muesli lijkend gerecht van geroosterde en gezoete granen, zaden, noten, rozijnen, kokosnoot en andere vruchten, gegeten als ontbijt of snack’.

Prima definitie zou je denken, maar voor ons is granola véél meer dan dat. Naturally Granola is crunch, liefde, ambacht, gezond, maatschappelijk verantwoord, duurzaam en verslavend lekker. Bovendien maken wij bij het bereiden van Naturally Granola – naast ‘zoeten en roosteren’ – gebruik van bijzondere technieken én tref je in ons product ingrediënten aan die je niet snel in andere granola zult tegenkomen. Don’t worry, deze ingrediënten zijn allemaal goed voor je!

Is granola gezond?

Gezond is een relatief begrip. Wat voor de een als gezond wordt gezien, kan voor de ander worden bestempeld als volkomen onverantwoord. Dit geldt natuurlijk ook voor granola. In ieder geval kunnen wij beloven dat alle ingrediënten in onze handgemaakte granola met de grootste zorg en aandacht zijn geselecteerd, deze bijzonder voedzaam zijn én je ze allemaal kunt uitspreken. (Met quinoa [keen wha] heb je waarschijnlijk nog het meeste moeite.) 

E-nummers en conserveringsmiddelen ga je in Naturally Granola niet aantreffen. Geraffineerde suiker en andere toevoegingen dat op geen enkele manier iets waardevols voor je lichaam doet ook niet.

Bevat granola gluten?

In principe bevatten de producten waar Naturally Granola mee werkt geen gluten. Er is echter een belangrijke maar: de ingrediënten dragen niet het keurmerk glutenvrij dat wordt verstrekt door de Nederlandse Coeliakie Vereniging. 

Dit betekent dat we niet kunnen uitsluiten dat onze granola ‘besmet’ is. Als er door een arts coeliakie is geconstateerd, raden wij het eten van Naturally Granola dan ook af. Better safe than sorry!

Kan granola mij helpen afvallen?

Regelmatig krijgen we de vraag of Naturally Granola kan helpen om de overtollige kilo’s te verliezen. Het antwoord? Ja en nee. Dat zit zo: afvallen heeft – net als aankomen – alles te maken met de zogenaamde energiebalans. Je valt af wanneer je minder calorieën consumeert dan je verbrand, en vice versa. 

Naturally Granola is op de markt gebracht ter ondersteuning van een gezonde leefstijl – niet direct om mee af te vallen, noch aan te komen. Het kan allebei natuurlijk wel – kwestie van portiegrootte bepalen en calorieën tellen! 

Wanneer kan ik Naturally Granola eten?

Als je net je bed uit komt rollen, terwijl je staat te wachten op de trein of tijdens je favoriete film. Kortom: genieten van Naturally Granola kan altijd en overal! Kom je niet veel verder dan ontbijten met granola en wat yoghurt? Doe dan hier wat inspiratie op! De toepassingen met Naturally Granola zijn namelijk eindeloos.