Solist aardappelen
- Bijzonder smaakvol aardappelras
- Geteeld zonder bestrijdingsmiddelen
- Gratis verzending vanaf 20,-
- Klanten geven Kruythof Aardappelen een 9.6/10
De Solist wordt aangemerkt als een stevige aardappel en kan het beste ingedeeld worden in de categorie vastkokende aardappelen. De aardappelen hebben hierdoor een iets langere kooktijd. De Solist is het meest geschikt voor koken en bakken.
Het is ook erg lekker om de Solist aardappelen te gebruiken voor een aardappelovenschotel.
- Vul een pan met water en zorg dat de aardappelen net onder water staan.
- Afhankelijk van de grootte van de aardappelen, zijn de Solisten gaar in ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
- Giet de aardappelen af en zet de pan met deksel terug op laag vuur.
- Laat de aardappelen nog even droog stomen.
Specificaties
Aanbevolen bereidingswijze | Koken, Bakken |
Aardappelsoort | Vastkokend / Biologisch |
Bewaaradvies | Droog, Donker |
Bewaartemperatuur | 8-12°C |
Bewaartijd | 2 t/m 4 weken |
Biologisch | Ja |
Herkomst / boer | Goudswaard, Peter van der Erve |
Jaarrond verkrijgbaar | 8 maanden |
Kooktijd | 20 minuten |
Rijping | Vroeg |
Seizoen | Juni/Juli |
Beschrijving
Onze biologische Solist aardappelen zijn 100% natuurlijk en worden geteeld zonder bestrijdingsmiddelen. Het is een bijzonder smaakvol en vroeg aardappelras. Dit aardappeltje heeft lichtgeel vruchtvlees en een vrij gladde schil.
De Solisten zijn afkomstig van het biologisch akkerbouwbedrijf van Peter van der Erve. Zijn akkers bevinden zich in Zuid Beijerland en zijn vrij van bestrijdingsmiddelen en onnatuurlijke hulpmiddelen. Zo weet je zeker dat je de hoogst mogelijke kwaliteit biologische Solisten in huis haalt.