Goldmarie aardappelen
- Biologische geteelde aardappel
- Uitstekende kwaliteit en heerlijk van smaak.
- Gratis verzending vanaf 20,-
- Klanten geven Kruythof Aardappelen een 9.6/10
De Goldmarie is een vastkokende aardappel, die na het koken mooi heel blijft. De Goldmarie is het meest geschikt om te koken en te bakken.
De Goldmarie is een heerlijke aardappel om een keer te verwerken in een aardppelsalade.
Houdt er rekening mee dat een vastkokende aardappel een langere kooktijd heeft dan bijvoorbeeld een kruimige aardappel.
- Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar in ruim water.
- Zijn de aardappelen gaar? Giet ze dan af.
- Zet de aardappelen in de pan terug op het vuur en stoom de aardappelen in ongeveer 5 minuten droog.
Specificaties
Aanbevolen bereidingswijze | Koken, Bakken |
Aardappelsoort | Vastkokend / Biologisch |
Bewaaradvies | Droog, Donker |
Bewaartemperatuur | 8-12°C |
Bewaartijd | 2 t/m 4 weken |
Biologisch | Ja |
Herkomst / boer | Goudswaard, Peter van der Erve |
Jaarrond verkrijgbaar | 8 maanden |
Kooktijd | 20 minuten |
Rijping | Middel |
Seizoen | Juli |
Beschrijving
De biologische Goldmarie aardappelen die wij in ons assortiment hebben halen wij rechtstreeks bij Peter van der Erve. Hij runt in Zuid Beijerland een biologisch akkerbouwbedrijf. De Goldmarie dankt zijn naam aan de okerkleurige schil en het prachtige diepgele vruchtvlees. Daarnaast is de aardappel te herkennen aan de lang ovale vorm en gladde schil.
Tijdens het groeiproces van deze aardappelen is er geen gebruik gemaakt van onnatuurlijke hulp- en bestrijdingsmiddelen. De Goldmarie aardappelen zijn van uitstekende kwaliteit en zijn heerlijk van smaak.
De Goldmarie is een midden aardappelras. Als de weersomstandigheden het toe laten worden deze aardappelen vanaf begin april tot eind april gepoot. Dit betekent dat de Goldmarie vanaf juli gerooid kan worden.