Goldmarie aardappelen

5.95

Kies het gewicht:
This option is required
2.5 kilo 5 kilo 10 kilo
Clear selection

De Goldmarie is een vastkokende aardappel, die na het koken mooi heel blijft. De Goldmarie is het meest geschikt om te koken en te bakken.

De Goldmarie is een heerlijke aardappel om een keer te verwerken in een aardppelsalade.

Houdt er rekening mee dat een vastkokende aardappel een langere kooktijd heeft dan bijvoorbeeld een kruimige aardappel.

  • Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar in ruim water.
  • Zijn de aardappelen gaar? Giet ze dan af.
  • Zet de aardappelen in de pan terug op het vuur en stoom de aardappelen in ongeveer 5 minuten droog.
Biologische aardappelen zijn over het algemeen minder lang te bewaren dan onze overige aardappelen. Wanneer je de aardappelen koel (8 tot 12 graden) en droog bewaard kunt je ze 2 tot 4 weken bewaren.

  Specificaties

Aanbevolen bereidingswijze Koken, Bakken
Aardappelsoort Vastkokend / Biologisch
Bewaaradvies Droog, Donker
Bewaartemperatuur 8-12°C
Bewaartijd 2 t/m 4 weken
Biologisch Ja
Herkomst / boer Goudswaard, Peter van der Erve
Jaarrond verkrijgbaar 8 maanden
Kooktijd 20 minuten
Rijping Middel
Seizoen Juli

 

Beschrijving

De biologische Goldmarie aardappelen die wij in ons assortiment hebben halen wij rechtstreeks bij Peter van der Erve. Hij runt in Zuid Beijerland een biologisch akkerbouwbedrijf. De Goldmarie dankt zijn naam aan de okerkleurige schil en het prachtige diepgele vruchtvlees. Daarnaast is de aardappel te herkennen aan de lang ovale vorm en gladde schil.

Tijdens het groeiproces van deze aardappelen is er geen gebruik gemaakt van onnatuurlijke hulp- en bestrijdingsmiddelen. De Goldmarie aardappelen zijn van uitstekende kwaliteit en zijn heerlijk van smaak.

De Goldmarie is een midden aardappelras. Als de weersomstandigheden het toe laten worden deze aardappelen vanaf begin april tot eind april gepoot. Dit betekent dat de Goldmarie vanaf juli gerooid kan worden.

Zoeken