Bruine bonen
- Bruine bonen hebben een zachte, romige smaak
- Rijk aan vezels en bevatten relatief weinig calorieën
- Gratis verzending vanaf 20,-
- Klanten geven Kruythof Aardappelen een 9.6/10
Bij het klaarmaken van gedroogde bruine bonen is het van belang dat je rekening houdt met de bereidingstijd. Wij raden aan om de avond voordat je de bonen wilt eten alvast te beginnen met de voorbereidingen.
- De eerste stap is het wassen van de bruine bonen.
- De volgende stap is het weken van de peulvruchten. Doe de bruine bonen in een pan en vul de pan met driemaal zoveel water. Gedroogde bruine bonen moeten ongeveer 12 uur geweekt worden, voordat ze gebruikt kunnen worden.
- Vervolgens kan je de bonen gaan koken. Je hoeft het weekwater niet weg te gooien, dit kan gewoon gebruikt worden als kookwater. Daarnaast zorgt dit voor extra smaak.
- Kook de peulvruchten in ongeveer een uur tot anderhalf uur gaar.
Wanneer je de nieuwe oogst bruine bonen in huis hebt, hoeft je deze niet te wellen voordat je ze gaat bereiden.
Beschrijving
Bruine bonen zijn vol van smaak en je maakt er de lekkerste gerechten mee. Het hoofdingrediënt van een heerlijke chili con of voeg ze toe aan een gezonde burrito.
Iedereen weet hoe bruine bonen eruitzien, maar veel mensen rekenen ze tot groenten. Deze aanname klopt niet helemaal, bonen zijn namelijk peulvruchten. Dit betekent dat bonen eigenlijk de zaden zijn van planten uit de zogenaamde vlinderbloemenfamilie.
Bruine bonen zijn rijk aan vezels, vitaminen, antioxidanten, mineralen en eiwitten. Door het hoge eiwitgehalte en de langzame koolhydraten zijn ze een uitstekend alternatief voor vlees. Ze komen daarom ook veel voor in vegetarische gerechten.
Maak bijvoorbeeld een smaakrijke salade met verschillende bonen, zoals bruine bonen, witte bonen, kikkererwten en kidneybonen.