Wijnhuis

Calmel & Joseph

Languedoc, Frankrijk

Calmel & Joseph is opgericht in 1995 en bevindt zich in het hart van de wijnstreek Languedoc. Het is een ‘maison de négoce’ (handelshuis) dat is gespecialiseerd in wijnen uit de Languedoc-Roussillon, afkomstig van privé-wijnhuizen uit de hele regio.

In de loop der jaren hebben Calmel & Joseph een groot netwerk opgebouwd van gepassioneerde wijnboeren. Overtuigd van het buitengewone potentieel van deze regio, werken Laurent Calmel (oenoloog) en Jerome Joseph samen aan de vinificatie, mening en rijping van wijnen. De heren zijn begonnen met samenwerken, met als gemeenschappelijk doel om bijzondere wijnen te maken die de kwaliteit aantonen van de vruchtbare mediterrane bodem.

Frankrijk | Languedoc

De druiven die worden gebruikt zijn afkomstig van wijngaarden die verspreid liggen langs de kust van de Languedoc-Roussillon. Door de aanplant van druivenstokken op verschillende wijngaarden, ontstaat er een ideale uitgangspositie om meerdere druivensoorten te laten groeien op de voor hun perfecte bodem en omstandigheden (koel of warm, hellingen met meer of juist minder zon). Dat is de kern van het succes van Calmel & Joseph. Met als resultaat dat de ontwikkelde moderne Franse wijnen al vanaf het begin in de smaak vallen bij internationale wijnkenners en worden bekroond met allerlei prijzen.

Sfeerbeelden van wijnhuis Calmel & Joseph

Zoeken