Het verhaal

Passie voor proeven

Vinoloog Kees Kroese opende in 1989 de deuren van Wijnkoperij Kroese in het centrum van Epe. Met een liefde en expertise voor wijn richtte hij zich op Europa, om de beste wijnen te vinden en naar de Nederlandse tafel te brengen. Door zelf in heel Europa op zoek te gaan naar goede wijnboeren en daarvan wijn in te kopen, bouwde Wijnkoperij Kroese een grote naam op in de Veluwe en in de rest van Nederland. 

Zo heeft het familiebedrijf door de jaren heen een netwerk opgebouwd van gepassioneerde, ervaren wijnboeren die hun wijnen – van druif tot fles – met de uiterste zorg en liefde behandelen. Het voordeel van deze directe aanpak is een assortiment van volledig zuivere kwaliteit, zonder dat de prijs onnodig oploopt door tussenhandel en doorverkopers.

Bovendien kan er precies worden verteld waar de wijnen vandaan komen. Zo staat Wijnkoperij Kroese dichter bij de visies en werkwijzen waarmee de boeren hun producten vormgeven. Het is juist de intieme, ambachtelijke werkwijze die de wijnen van de wijnhuizen onderscheidt van commercieel gefabriceerde wijnen. 

Prijswinnend én betaalbaar

Wijnkoperij Kroese heeft keer op keer zeer positieve recensies ontvangen over haar wijnen, van zowel nationale als internationale wijnkenners en magazines (zoals Perswijn, Proefschrift Wijnconcours, Decanter, Gambero Rosso). Ook de Wijnalmanak, dé vooraanstaande wijngids van Nederland, bekroonde Wijnkoperij Kroese viermaal tot ‘Wijnspeciaalzaak van het jaar’, en daaropvolgend ontving zij de onderscheiding ‘Beste assortiment van Nederland’!

Vinoloog Bas Kroese
Bas Kroese

In 2017 heeft Kees Kroese het familiebedrijf overgedragen aan zijn zoon Bas. Zijn gepassioneerde zoon is net als zijn vader vinoloog en heeft na de overname, met een aantal wijnen uit het assortiment, direct een prijs in de wacht gesleept. De uitstekende prijs-kwaliteitverhouding is alleen mogelijk dankzij de efficiënte werkwijze waarbij de wijnen rechtstreeks van de boeren worden geïmporteerd. De afstand tussen de klant en de boer is zo klein mogelijk, zodat de prijzen scherp en eerlijk zijn. Naast de boer pluk jij hier ook de vruchten van.

Zoeken