Hoe lang kan je vers vlees bewaren?

Wanneer je een mooi stukje vers vlees hebt gekocht, dan kun je dit minimaal een dag of drie in de koelkast bewaren. In de verpakking zoals je het hebt gekocht, maar nog liever op een schaaltje afgedekt met plasticfolie.

De juiste koelkasttemperatuur is niet hoger dan 5°C. Boven de 5°C vermenigvuldigen zich namelijk de melkzuurbacteriën, wat de houdbaarheid aanzienlijk verkort. De pH-waarde in het vlees daalt, oftewel de zuurgraad in het vlees stijgt. Hierdoor wordt het vlees sneller zuur en bij een te lage pH-waard verlies het vlees te veel vocht. Met als resultaat dat het vlees zurig en droog wordt.

Als je het vlees langer wilt bewaren, dan kun je het beter in de diepvries leggen. Laat het gekochte vlees in de vacuümverpakking om vriesbrand te voorkomen. Bij vriesbrand verdampen namelijk de ijskristallen aan de oppervlakte van het vlees waardoor het uitdroogt.

Scroll naar top

Door onze site te gebruiken accepteer je cookies, die ons helpen onze service te leveren en te verbeteren. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina