Over Ikigai Coffee

Wil je meer weten over Ikigai Coffee en de producten? Bekijk hier meer informatie en de belangrijkste weetjes.

Volautomaten zijn ondanks de vele mogelijkheden nog steeds erg beperkt. We zullen dit niet gauw adviseren voor maximale smaakbeleving. Mocht je toch willen proberen, kun je het beste bij de flow blend beginnen.

Koffiebonen die je bij ons bestelt zijn vers. Daarnaast gaan wij voor kwaliteit en selecteren enkel de allerbeste bonen. 

Koffiebonen kan je het beste bewaren in de originele verpakking in een koele, donkere ruimte. Maar niet in de koelkast. De kwaliteit van de koffie gaat achteruit door; blootstelling aan zuurstof, licht, vocht en temperatuurschommelingen. 

Dat hangt van je zetmethode af. Voor een kopje espresso heb je ongeveer 8 gram koffiebonen nodig en voor slow coffee (filter) is dat ongeveer 12 gram per kopje (200 ml). Dus je kunt met een kilo koffiebonen ongeveer 125 kopjes espresso of ruim 80 filterkoffies mee zetten.

Koffiebonen zijn over het algemeen 1 jaar houdbaar. Wij focussen ons echter op versheid. Het lekkerst is onze koffie als je het tussen 1 en 8 weken na branddatum drinkt.

Indien je niet over een volautomatische espressomachine beschikt kan je koffiebonen prima met de hand malen, gebruik hiervoor een handmolen. Afhankelijk van je zetmethode kan je de grofheid van je maling handmatig instellen.

Als je de meest smaakvolle koffie wilt, kun je het beste je bonen in hun geheel kopen. Het malen van hele bonen voor een geweldig kopje koffie is een over het hoofd gezien, maar cruciaal onderdeel van het brouwproces. Het merendeel van de aroma’s en smaken van de koffie komen vrij wanneer deze wordt gemalen. Als je hele bonenkoffie koopt en deze thuis maalt, zul je de verbeterde smaak van de koffie opmerken.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met Ikigai Coffee.