Over Dilvis

Wil je meer weten over ons bedrijf? Bekijk hier meer informatie en de belangrijkste weetjes

De vis

Onze verse vis kan gevacumeerd worden ingevroren. De producten zijn diepgevroren tot 3 maanden houdbaar.

Ja, onze gevacumeerde producten zijn geschikt om in te vriezen. De verpakking kan je dan het beste niet openen. Diepgevroren zijn de gerookte producten tot 6 maanden houdbaar.

Verse vis van Dilvis kan je tenminste 5 dagen in de koelkast bewaren. We adviseren echter om de vis eerder op te eten, want hoe verser, hoe beter! Verse vis is het lekkerst!

Gerookte vis van Dilvis kan je tenminste 12 dagen in de koelkast bewaren. We adviseren echter om de gerookte vis eerder op te eten, want hoe verser, hoe beter! En zeg nou zelf, kan je onze heerlijke producten zo lang laten liggen?

Tijdens een zwangerschap is het goed om af en toe een gezonde vette vis te eten. Onze producten vallen daar natuurlijk ook onder, omdat deze rijk zijn aan omega-3 vetzuren.

Vers gerookte paling en beekridder zijn daarom geen probleem, mits deze niet vacuüm verpakt worden. Ben je zwanger en wil je niet vacuüm verpakte producten bij ons bestellen? Dat kan! Neem contact met ons op via het contactformulier en wij zorgen ervoor dat het in orde komt.

Wat je overigens zonder probleem kunt doen is de gerookte producten (al dan niet vacuüm verpakt) in een warm gerecht verwerken. Dit is veilig, want door verhitting worden de bacteriën gedood. 
  1. Leg de gerookte paling plat op een plank of bord met de rug naar je toe. 
  2. Gebruik een scherp mes en snij de paling rechtsboven bij de kieuw in en trek het mes langs de rugvin, op de graat naar het einde van de paling. 
  3. Vervolgens steek je het mes onder de graat en snij langs de onderkant van de graat, zodat hij los komt van de filet. 
  4. Snij de kop eraf. Je houdt nu 2 filets over met het vel er nog om.
  5. Gebruik een lepel om de huid te verwijderen van de gerookte palingfilets. Hou de lepel bij het begin van de staart van de palingfilet en hou ‘m met u andere hand vast bij de staart. Trek de lepel onder het vlees richting het einde en eet smakelijk!

Het kweken van zoet- en zoutwatervis, ookwel aquacultuur genoemd, is de snelst groeiende voedselproductie ter wereld. De vraag naar vis blijft continu groeien, maar de wilde visvangst kan hier lang niet aan voldoen. Zeker niet als we een duurzaam visje op het bord willen hebben. Gekweekte vis lijkt de perfecte oplossing, omdat er minder effecten zijn op natuurlijke populaties en het onderwatermilieu. De meest bekende kweekvissen zijn zalm, pangasius, tilapia en grote garnalen.

Keurmerken

Wij verkopen alleen duurzaam gevangen of gekweekte vis. Zie hieronder een overzicht van alle keurmerken en certificeringen die belangrijk voor ons zijn:

  • ASC-keurmerk (verantwoord gekweekte vis)
  • MSC-keurmerk (duurzaam gevangen vis)
  • Eel Stewardship Fund – ESF (Duurzaam Paling Fonds)
  • NeVePaling)
Dilvis is aangesloten bij DUPAN en tevens heeft Dilvis al verschillende keren glasaal en pootaal in de natuur uitgezet. Van elke verkochte kg paling wordt er 1 euro naar het Duurzaam Paling Fonds overgemaakt. DUPAN zet zich op vele fronten in voor het herstel van de palingstand.
 

Andere activiteiten van DUPAN zijn:

› Uitzet van glas en -pootaal
› Oplossingen zoeken voor een diervriendelijke vangst, kweek en verwerking van aal
› Een milieuverantwoord, duurzaam productieproces
› Duurzame instandhouding van de Nederlandse palingsector

Weetjes

Dat kan natuurlijk wel eens verschillen, maar normaliter zitten er zitten ongeveer 7 á 8  verse palingen in een kilo. Er zitten ongeveer 9 á 10 gerookte palingen in een kilo.

Beekridder is een zoetwatervis uit IJsland die biologisch wordt gekweekt en daarom zeer zuiver van smaak is. Beekridder lijkt enigszins op zalm maar is iets kleiner, minder vet en fijner van smaak. Dilvis verkoopt deze vis niet alleen vers, maar ook gerookt. 

De Ierse lijnaal komt uit het grootste meer van Noord Ierland; namelijk Lough Neagh. De lijnaal wordt op de traditionele manier met een lijn gevangen en wordt volgens kenners gerekend tot de lekkerste paling wereldwijd, omdat deze zachter vlees heeft dan de kweekaal.

Er bestaan vele meningen omtrent de naamduiding van aal en paling. Volgens velen is aal niets anders dan een andere naam voor paling en verschilt het per regio welke naam gebruikt wordt. 

Er zijn echter ook mensen die zeggen dat er wel degelijk een verschil is tussen beiden. Die groep zegt dat een aal een nog niet geslachtsrijpe paling is, te herkennen aan z’n lichtere en ietwat groenige kleur.

De aal is over het algemeen wat zachter dan paling.

De Ierse Aal van Dilvis is wild gevangen paling uit Ierland. Ook wel bekend als ‘wilde Ieren’, ‘Ierse lijnaal’ of ‘rooie Ierse aal’. De Ierse aal is een seizoensproduct en is daarom alleen beschikbaar tussen mei en oktober.

De kweekpaling leveren we het hele jaar door. Het grootste verschil tussen de kweekpaling en de Ierse wilde aal is dat de wilde aal zachter vlees heeft en een dunner velletje.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met Dilvis.
Zoeken