Biologische Slager

Puur, lekker en verantwoord vlees

Dat wil toch elke liefhebber

Ben je op zoek naar een biologische slager voor het bestellen van (h)eerlijk vlees? Stop met zoeken en maak kennis met SmaakGenot. Wij vertellen je graag het verhaal achter een product. Waarbij transparantie, dierenwelzijn en kwaliteit centraal staan.

Naast het verantwoord produceren vinden we het belangrijk dat ons voedsel op een natuurlijke manier wordt verwerkt, dus zonder gebruik van hulp- en kleurstoffen die een negatieve impact kunnen hebben op onze gezondheid. Indien je na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen hebt over het bestellen van biologische vlees via SmaakGenot, neem dan gerust contact met ons op!

Vlees van een biologische slagerij

Samen kiezen we voor beter

Je weet vaak beter wat je eet door vlees te kopen bij een biologische slager. Wanneer je kiest voor biologisch gecertificeerd vlees. of dit nu kip-, varken- of rundvlees is, dan ben je er zeker van dat er rekening werd gehouden met het dierenwelzijn, en dat de dieren een gezonde en gevarieerde natuurlijke voeding kregen.

Bij Smaakgenot kan je Skal gecertificeerd vlees bestellen waardoor je er zeker van bent dat het dierenwelzijn voorop staat.

100% transparant

Van A tot Z

Wanneer je vlees bestelt bij een biologische slager zoals Smaakgenot kan je rekenen op volledige transparantie. Daarom vermelden wij altijd van welke boerderij het vlees komt en of deze boerderij Skal-gecertificeerd is. Wij beantwoorden ook graag alle vragen van onze klanten omtrent het vlees, de voeding van de dieren en de manier waarop de dieren gehouden worden op de boerderij en verwijzen je zelfs graag door naar de boer zodat je zelf een kijkje kan gaan nemen op de boerderij!

Waarom kiezen voor biologisch vlees

Traceerbaar en smaakvol

Het is erg belangrijk dat al onze klanten met een gerust hart biologisch vlees kunnen kopen. Hieronder kan je dan alvast ook enkele redenen vinden waarom het een goed idee is om voor biologisch vlees te kiezen:

Bestel biologisch vlees online

Gekoeld bezorgd tot aan je voordeur

Bij Smaakgenot kan je makkelijk en snel biologisch vlees online bestellen. Op die manier heb je morgen nog biologisch vlees in huis waarvan je zeker kan zijn dat diervriendelijkheid en gezonde voeding voor de dieren voorop stonden in de boerderij.

Of je nou op zoek bent naar een lekkere Wagyu burger of een lekkere kipfilet – wanneer je bij Smaakgenot bestelt dan wordt het vlees vers en direct van bij de boer geleverd.

Vraag en Antwoord

Bij de productie van biologisch voedsel wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met milieu en dierenwelzijn. In allerlei voorschriften en eisen is vastgelegd wat daaronder wordt verstaan. Elk EU-land wijst een onafhankelijke, geaccrediteerde organisatie aan die verantwoordelijk is voor de controle. In Nederland is dat Skal Biocontrole.

Elk bedrijf dat biologische producten wil produceren, verwerken, verpakken, importeren, verhandelen of opslaan moet hiervoor gecertificeerd zijn.

Biologisch vlees is vlees afkomstig van dieren die worden gehouden volgens de normen van de biologische landbouw, zoals die door de EU zijn vastgesteld. Voor biologisch gehouden dieren geldt onder andere dat ze meer ruimte hebben dan regulier gehouden dieren, dat ze altijd vrije uitloop naar buiten hebben en biologisch voer krijgen. Daarmee is biologische veehouderij de meest diervriendelijke manier van het commercieel houden van dieren.

Een biologische slager moet aan Europese wettelijke eisen voldoen op het gebied van verwerking en verkoop van biologisch gecertificeerd vlees. 

Skal Biocontrole houdt toezicht op de hele biologische keten en werkt in opdracht van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Biologisch voedsel is over het algemeen duurzamer dan regulier voedsel. Het hangt er wel vanaf welke factoren je meeweegt. Voor bijvoorbeeld bodemkwaliteit, biodiversiteit en dierenwelzijn is biologisch beter.

Biologische veehouderij is arbeidsintensiever. De dieren krijgen meer ruimte om op te groeien en het voer dat de dieren krijgen is duurder dan het voer in de gangbare veeteelt. Daarnaast hebben dieren die opgroeien volgens de biologische manier meer ruimte in de stal en kunnen zij naar buiten.

In verhouding kunnen biologische boeren dus minder dieren houden op hetzelfde oppervlakte, is het voer dat ze gebruiken duurder en moeten ze meer arbeid in hun dieren stoppen.

Een keurmerk hoeft een voedingsmiddel niet per se duurder te maken. Maar meestal zijn producten met keurmerken zoals Beter leven, EU-biologisch, en Fair Trade, wel wat duurder. Dit komt omdat de controle, de andere productiemethode of de apart opgezette keten extra kosten met zich meebrengen.

Scroll naar top

Door onze site te gebruiken accepteer je cookies, die ons helpen onze service te leveren en te verbeteren. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina