Het verhaal

Het ontstaan van de passie voor açai

Het is de missie van Acai Amsterdam om jou iedere dag te voorzien van lekkere tropische fruitsoorten, voor een gemakkelijke en gezonde start van de dag. Het idee van Acai Amsterdam is begonnen in Brazilië, met de visie om de tropische lifestyle naar Nederland te brengen.

Het gezicht achter Acai Amsterdam is Rui Vieira. Deze ambitieuze Braziliaan woont sinds 2006 in Nederland en heeft een passie voor gezondheid en de natuur. In het verleden heeft Rui een vriend in Brazilië geholpen bij het oprichten van een bedrijf dat açai verkoopt – met een focus op duurzaamheid – zowel voor de natuur als de lokale gemeenschappen. In 2016 heeft Rui besloten om zijn passie ook met Nederland te delen en begon zijn nieuwe bedrijf genaamd Acai Amsterdam.

Acai Amsterdam levert de beste kwaliteit biologische açai uit het Amazonegebied. Met aandacht voor de natuur wil zij de fantastische kwaliteit van de vrucht met jou delen. De açai wordt met de hand geoogst door lokale gemeenschappen die het fruit duurzaam verwerken. De focus ligt op eerlijke samenwerking en respect voor de regenwouden. Samen met leveranciers en landbouwgemeenschappen zet Acai Amsterdam zich in voor eerlijke handel, zodat de boeren in goede omstandigheden werken met een vooruitzicht van economische stabiliteit.

De donkerpaarse bessen worden al eeuwenlang gebruikt door de inheemse bewoners van het Amazonegebied. In Brazilië is de açai bes erg populair dankzij de rijkdom aan voedingsstoffen en de frisse diepe smaak. De açai zit boordevol antioxidanten, voedingsvezels en vitaminen. Het is van nature laag in suikers – kortom, perfect voor een goede start van de dag! Heerlijk als bevroren pulp in de prachtige fruitbowls, smoothies of ijs.

De smoothiepacks en fruitpurees uit het assortiment zijn speciaal samengesteld om jou een gevariëerde energieboost te geven – gemakkelijk, verfrissend en snel. Verpakt in porties van 100g of 150g, vind je hier de beste kwaliteit tropisch fruit. Açai, passievrucht, mango en nog veel meer. Het verse fruit dat wordt gebruikt voor de fruitpuree wordt na de oogst tot pulp verwerkt en zo snel mogelijk ingevroren – zo blijven de gezonde voedingswaarden optimaal bewaard.